Tudi konec tedna v znamenju neviht. Kdaj prihaja izboljšanje?

Slovenija 03. Avg 202405:00 0 komentarjev
Nevihta
Foto: Alen Milavec/BOBO

Po nevihtnem petku se je ponoči nebo nad Slovenijo začelo jasniti. A že čez dan bo spet bolj nestabilno, pojavljale se bodo plohe in nevihte. Tudi nedelja bo še spremenljiva, nato pa je na vidiku nekaj vremensko bolj prijaznih dni.

V noči s petka na soboto so plohe in nevihte oslabele in postopno ponehale, začelo se je jasniti. Po kotlinah bo danes zjutraj možna kratkotrajna megla. Najnižje jutranje temperature bodo od 15 do 20, na severozahodu okoli 13 stopinj Celzija.

Dopoldne se bo spet pooblačilo, nastale bodo posamezne plohe in nevihte. Dogajanje, kot kažejo izračuni meteoroloških modelov, ne bo tako intenzivno kot v petek. Zvečer bodo padavine že ponehale, zjasnilo se bo. Na Primorskem bo prehodno zapihala šibka burja. Najvišje dnevne temperature bodo od 24 do 28, na Primorskem okoli 32 stopinj Celzija.

Nedelja še spremenljiva, nato nekaj bolj stabilnih dni

V nedeljo bo sprva sončno, čez dan pa spremenljivo oblačno s krajevnimi plohami in nevihtami. V ponedeljek bo delno jasno, še bo nastala kakšna ploha ali nevihta. V torek in sredo bo povečini sončno. Verjetnost za plohe in nevihte bo majhna.

V četrtek bo spet bolj spremenljivo, nastale bodo plohe in nevihte, ki se bodo nadaljevale v noč na petek. Od petka do nedelje kaže na dokaj sončno vreme. Popoldanske plohe in nevihte bodo verjetnejše v severni polovici Slovenije. V torek bo najvišja dnevna temperatura okoli 30, nato kaže, da bodo do konca obdobja dnevne temperature malo nad 30 stopinj Celzija, napoveduje dežurni prognostik na agenciji za okolje.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!