Arso prižgal rumeno opozorilo: bodite pozorni na nevihtne oblake

Slovenija 04. Avg 202405:00 0 komentarjev
Supercelična nevihta
Fotografija je simbolična. (Foto: Alen Milavec /BOBO)

Čeprav se je čez noč zjasnilo, lahko popoldne znova pričakujemo plohe in nevihte. Agencija za okolje opozarja predvsem na močnejše nalive, piše vetra in udare strel. Popoldne in zvečer bo v veljavi rumeno opozorilo pred nevihtami.

Od severozahoda se proti Alpam približuje vremenska fronta, lahko pričakujemo nevihte.

Nedeljsko jutro bo pretežno jasno in ponekod zelo sveže. Termometri bodo zjutraj pokazali od 11 do 17 stopinj Celzija, na Primorskem pa do 20 stopinj Celzija.

Najvišje dnevne temperature bodo od 24 do 29 stopinj Celzija, na Primorskem do 31 stopinj Celzija.

Dopoldne bo z zahoda in severa znova začela naraščati oblačnost, popoldne bodo sever države zajele prve plohe in nevihte, napovedujejo na agenciji za okolje (Arso). Proti večeru se bodo nevihte razširile nad večji del Slovenije.

rumeno opozorilo
Arso zaradi napovedanih neviht prižgal rumeno opozorilo (Foto: ARSO)

Arso je zaradi napovedanih neviht izdal rumeno opozorilo. Med 6. in 12. uro opozorilo velja v južnem delu države, popoldne in zvečer bo rumeno obarvana celotna država.

“Bodite pozorni na bližajoče se nevihtne oblake. Med nevihto se ne zadržujte na izpostavljenih mestih, počakajte na varnem mestu, nevihta običajno ne traja dolgo,” opozarjajo meteorologi in svarijo predvsem pred močnejšimi nalivi, piši vetra in udari strel.

V ponedeljek čez dan bo pretežno jasno, popoldne nas vseeno lahko zajame kakšna nevihta. V torek bo povečini sončno.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!