Biden po težavah z milijonsko kampanjo nad Trumpa: Je obsojeni kriminalec

Slovenija 17. Jun 202421:02 1 komentar
Donald Trump in Joe Biden
Foto: PROFIMEDIA

Volilna kampanja demokratskega predsednika ZDA Joeja Bidna je začela 50 milijonov dolarjev vredno oglaševalsko kampanjo, v kateri republikanskega predsedniškega kandidata Donalda Trumpa opredeljuje kot obsojenega kriminalca, ki mu gre le za lastno korist, poročajo ameriški mediji.

Oglaševalska ofenziva obsega milijon dolarjev za oglase, namenjene prepričevanju pripadnikov manjšin. Poudarja, da je bil Donald Trump v New Yorku spoznan za krivega 34 kaznivih dejanj. Potekala bo do konca junija na nacionalnih televizijah in posebej v pomembnih državah za izvolitev, kjer volilni izid ni vnaprej znan.

Ankete vztrajno kažejo izenačenost obeh kandidatov, pri čemer ima Trump celo majhno prednost pred Joejem Bidnom. Predstavniki Bidnove kampanje javno vztrajajo, da se bodo stanje v anketah spremenilo, potem ko se bodo Američani začeli zanimati za volitve.

To se tradicionalno zgodi šele v času nacionalnih konvencij obeh strank. Republikanci bodo imeli svojo julija v Milwaukeeju, demokrati pa avgusta v Chicagu, kar kaže na velik pomen držav srednjega zahoda za pot kandidatov do 270 elektorskih glasov, potrebnih za zmago.

Biden s težavami pri prepričevanju volilcev

Biden ima velike težave s tem, kako volilci dojemajo med drugim gospodarstvo, kriminal in druga vprašanja v času njegovega vodenja ZDA.

Dejanske številke dokazujejo upadanje kriminala, gospodarsko rast, nazadovanje inflacije in rast zaposlovanja ter plač, večina volilcev pa v anketah meni, da se razmere slabšajo.

Republikanci uživajo veliko prednost pri vprašanju nezakonitega priseljevanja v ZDA, demokrati pa glede vprašanja pravice do splava. Biden ima precejšnje težave z delom svoje volilne baze glede vojne v Gazi. Povrhu mediji veliko bolj izpostavljajo njegovih 81 let kot pa jezikovne in druge spodrsljaje 78-letnega Trumpa.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje