Cene Prevc v novi nenavadni vlogi: “Pri tako veliki zadevi je težko reči ne”

Slovenija 07. Avg 202412:20 3 komentarji
Cene Prevc
Cene Prevc (Foto: Uroš Skaza)

Nekdanji smučarski skakalec Cene Prevc se znova podaja v nove vode. Potem ko se je poslovil od smučarskih skokov in v Škofji Loki najel kavarno, ga bomo lahko videli še v vlogi komika. A to ne bo prvič. Za N1 je spregovoril, kako potekajo priprave na ta posebni izziv.

Nekdanji smučarski skakalec Cene Prevc si je zadal nov izziv. Konec avgusta bo stopil na oder festivala stand up komedije Panč. Z njim smo se pogovarjali, kako gredo priprave in ali se tudi v prihodnje vidi na ‘stand up sceni’.

“Kar zadeva komedijo, se je pri meni vse zgodilo spotoma. Povabilom nikoli nisem rekel Ja, v šali rečeno je šlo bolj za odgovor v smislu Zakaj pa ne,” je za N1 priznal Prevc.

Zanj bo to drugi stand up nastop. Pred publiko je prvič nastopil pred dvema letoma na lokalni prireditvi Loka se smeje, k sodelovanju ga je povabil organizator. “Takrat smo skupaj pripravili 15-minutni nastop. Zame je bilo to vedno veselje, hobi,” je opisal in dodal, da so bili vtisi po prvem nastopu zelo pozitivni.

Tudi povabilo na Panč je prišlo spontano. “Pred dvema, tremi meseci me je Andrej Težak – Tešky na podlagi nastopa v Škofji Loki vprašal, ali bi bil pripravljen nastopiti na Panču. In pri tako veliki zadevi, kot je Panč, je težko reči ne,” je priznal. Čeprav se v vmesnem času s stand upom ni ukvarjal, se je odločil izziv sprejeti.

prevc kavarna
Nekdanji smučarski skakalec Cene Prevc zdaj vodi kavarno Homan v Škofji Loki (Foto: SK)

Prevc je poudaril, da na nastop zaenkrat ne gleda kot na začetek nove karierne poti, ampak se prepušča toku. “To prispodobo sem že enkrat uporabil, pa jo bom spet. Komedija je zgolj ena veja na drevesu mojega življenja in vprašanje je, koliko jo bom zalival. Iz nje lahko zraste velika veja, lahko pa zgolj vejica. Ne vem, kaj bo iz tega, dolgoročno gledano.”

Tik pred odprtjem prenovljene kavarne: “Za priprave je malo časa”

Ker je Prevc ravno pred odprtjem kavarne in slaščičarne v Škofji Loki, ima za priprave za nastop zelo malo časa. “Vse je bilo zelo na hitro. Konkretno sem šele to nedeljo spisal nastop. Priprave so vzele čisto premalo časa,” je priznal. Meni, da bo njegova točka ravno zato še toliko bolj zanimiva. “Zaradi vseh stvari, ki potekajo, trenutno nimam pojma, kakšni so občutki o nastopu.”

Prevc je skupaj s poslovnim partnerjem Matejem Kavčičem kavarno in slaščičarno Homan v središču Škofje Loke najel lanskega junija. Lokal že več mesecev prenavljata, to soboto se bo odprla.

“Pečica je že tri dni vroča, pripravljamo se na soboto, ko bomo prvič odprli notranje prostore, lahko bodo prišli prvi gostje,” je povedal Prevc. Dodal je, da bodo dela trajala še približno dva meseca: “Določene stvari bo treba v prihodnjem mesecu ali dveh še izboljšati.”

Pri končnih pripravah stand up točke mu bo pomagal komik Uroš Kuzman, s katerim sta se spoznala na enem od njegovih nastopov.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje