Četverica priznala krivdo, ženske iskali po spletu in jih silili v prostitucijo

Slovenija 02. Okt 202416:41 0 komentarjev
sodišče
Foto: Žiga Živulović jr./BOBO

Na ljubljanskem okrožnem sodišču te dni potekajo predobravnavni naroki več obtožencem domnevne organizirane kriminalne združbe. Štirje obtoženci so danes krivdo priznali. Prvoobtoženi Mladen Bilić se bo o krivdi pri zlorabi prostitucije izrekal naslednji teden, druga prvoobtožena Laura Teuta Kovče pa krivde ni priznala.

Krivdo sta danes priznala Draženka Mačak in Edin Sakić.

Draženka Mačak, sicer obtožena zlorabe prostitucije ter neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami, se je z državnim tožilcem sporazumela za dve leti in pet mesecev zaporne kazni. Njen partner Sakić, med drugim obtožen zlorabe prostitucije ter neupravičene proizvodnje in prometa z drogami, pa se je sporazumel za leto in 10 mesecev zapora.

Pri prometu s prepovedanimi drogami naj bi sodelovala s Suljom Ćeretijem, ki je danes krivdo prav tako priznal. “Krivi smo. Naredili smo, kar smo,” je dejal na predobravnavnem naroku. Kot je povedal, dejanje obžaluje, z državnim tožilcem pa se je sporazumel za dve leti zapora.

Postopek s tožilcem je potekal korektno, so vsi trije dejali pred sodnikom Srečkom Škerbcem. Sodnik je sporazum med obtoženimi in tožilcem sprejel, sodbo pa bo trojici, ki je v hišnem priporu, razglasil v ponedeljek.

Na predobravnavnem naroku se je danes zglasil tudi Stefan Trajković, obtožen zlorabe prostitucije. Tudi Trajković je krivdo priznal. S tožilstvom je podpisal sporazum za eno leto in mesec dni pogojne zaporne kazni ter denarno kazen in odvzem premoženjske koristi.

Predobravnavni narok v isti zadevi je sicer potekal že v ponedeljek. Prvoobtožena Laura Teuta Kovče ter obtoženca Sashko Krstevski in Almin Rujović krivde niso priznali.

Kot je poročal Dnevnik, naj bi obtoženci prek srbskih spletnih strani iskali ženske za delo maserk v Sloveniji. Organizirana kriminalna združba naj bi ženske nato prisilila v prostitucijo, med drugim na določenih ljubljanskih lokacijah.

Zelo pomembno vlogo je po poročanju časopisa imela Laura Teuta Kovče, obtožena zlorabe prostitucije med prestajanjem devetletne zaporne kazni. Glavni povezovalni člen združbe pa je bil po trditvah tožilstva Mladen Bilić.

Ljubljanski policisti so 27 članov kriminalne združbe za 113 dejanj s področja organizirane kriminalitete ovadili decembra lani. Združba se je ukvarjala s trgovino z ljudmi, prostitucijo, organiziranim prevozom tujcev čez mejo in trgovino s prepovedanimi drogami, so navedli. Kriminalisti so preiskavo začeli konec leta 2021, ko so prejeli prijave dveh žrtev trgovine z ljudmi, ki so ju izkoriščali za namene prostitucije.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!