Dan po postavitvi novih radarjev vandali že poškodovali dva

Slovenija 10. Okt 202415:04 1 komentar
radar
Foto: Občina Domžale/Facebook

Dan po postavitvi stacionarnih merilnikov hitrosti v Domžalah so vandali nekatere že poškodovali. Od petih vzpostavljenih radarjev so dva popršili s črnim razpršilom, so pojasnili na občini. Kot so dodali, bo policija na lokacijah, kjer so stacionirani radarji, izvajala poostren nadzor. V prihodnje se tam obeta tudi video nadzor.

Zaradi vandalizma sicer večja škoda ni nastala, na občini ocenjuje, da bo strošek predstavljalo le čiščenje. Policija je trenutno še na terenu, v najkrajšem možnem času pa bodo radarje zopet vzpostavili, so še dodali na domžalski občini.

“Glede na to, da so merilniki hitrosti namenjeni zagotavljanju večje varnosti vseh udeležencev v prometu, se zahvaljujemo tistim voznikom, ki še naprej spoštujejo omejitev hitrosti. Ostale pa pozivamo, da tudi oni prispevajo k večji varnosti v prometu in zmanjšajo hitrost, saj je 115 kilometrov na uro, kot je bilo izmerjeno v enem od šolskih okolišev, občutno prevelika hitrost in tudi zelo nevarna. Sodelujmo skupaj v prizadevanjih za večjo varnost vseh,” so zapisali na družbenem omrežju Facebook.

Kako vam je všeč N1? Kaj bi izboljšali?

Dragi bralci in bralke, pomagajte nam izboljšati N1. Kaj pogrešate, kaj vam je všeč, česa ne marate? Pripravili smo kratko anketo o zadovoljstvu bralcev, reševanje traja približno pet minut, anketa pa je anonimna. Povezava do ankete: https://n1slovenija.1ka.si/raziskava-branosti

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje