Dan po vremenski ujmi v Topolšici na terenu gasilci

Slovenija 16. Sep 202413:55 0 komentarjev
gasilci ob podrtem drevju
Foto: PGD Topolšica

V nedeljo so močni sunki vetra povzročili številne nevšečnosti po Sloveniji, v Topolšici se je oglasila celo sirena za splošno nevarnost. Dan po vremenski ujmi prostovoljni gasilci prekrivajo odkrito streho in odstranjujejo podrta drevesa.

V Topolšici, kjer je močan veter v nedeljo povzročil precej škode, so prostovoljni gasilci tudi danes na terenu in odstranjujejo posledice. Veter je poškodoval več streh in podrl na desetine dreves, so danes za STA povedali na Občini Šoštanj. Zaradi vremenskega dogajanja se je v nedeljo nekaj po deveti uri sprožila tudi sirena za splošno nevarnost.

Veter je v Topolšici odkril streho stanovanjske hiše in dveh gospodarskih objektov. Podrl je okoli 20 dreves v Šentvidu pri Zavodnju ter več dreves pod Slemenom.

V Topolšici je v nedeljo med burnim vremenskim dogajanjem drevo padlo na električni daljnovod. S pomočjo domačina s traktorjem so ga gasilci uspešno odstranili, delavci Elektra Celje pa so ponovno vzpostavili dobavo električne energije. Danes pa sta čez cesto padli še dve smreki, so sporočili z občine.

prekrivanje strehe prekrivanje strehe
Foto: PGD Topolšica
gasilci pred podrtim drevjem gasilci pred podrtim drevjem
Foto: PGD Topolšica
gasilci posredujejo ob podrtem drevju gasilci posredujejo ob podrtem drevju
Foto: PGD Topolšica
gasilci posredujejo ob polomljenemu drevju gasilci posredujejo ob polomljenemu drevju
Foto: Krajevna skupnost Topolšica

V nedeljski intervenciji je sodelovalo 22 operativnih članov Prostovoljnega gasilskega društva Topolšica s tremi gasilskimi vozili, so še navedli.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!