Danes še dež. Kakšno bo vreme za konec tedna?

Slovenija 04. Okt 202401:00 0 komentarjev
Deževno vreme v Ljubljani
Foto: Borut Živulović/BOBO

Čez dan bo še ponekod deževalo, v soboto bodo padavine ponehale. V nedeljo in ponedeljek nas bo spet razvajalo sonce.

Zvečer in ponoči je še deževalo, meja sneženja se je ponekod na severu spustila do nadmorske višine okoli 1.200 metrov. Zjutraj so večinoma padavine ponehale.

Najnižje jutranje temperature bodo od 6 do 11, na Primorskem okoli 13, v alpskih dolinah okoli 2 stopinji Celzija.

Čez dan bo oblačno z občasnimi padavinami, ki bodo pogostejše popoldne. V vzhodnih krajih bo večinoma suho. Ponekod bo pihal severni veter, na Primorskem sprva zmerna do močna burja, ki bo čez dan slabela. Najvišje dnevne temperature bodo od 6 do 14, na Primorskem okoli 17 stopinj Celzija, napovedujejo na Agenciji RS za okolje (Arso).

Hidrologi Arsa opozarjajo, da bo Krka v spodnjem in srednjem toku naraščala predvidoma do petka dopoldan, v spodnjem toku pa do popoldneva. Poplavljene površine se bodo postopno povečevale, pri čemer lahko Krka v spodnjem toku v petek poplavi v širšem obsegu. V četrtek zvečer je Kolpa v zgornjem in srednjem toku po prehodnem upadanju začela ponovno naraščati, v spodnjem toku pa se njeno naraščanje nadaljuje.

V soboto bo rahel dež čez dan povsod ponehal, oblačnost se bo predvsem v zahodnih krajih trgala. Na Primorskem bo še pihala šibka burja. V nedeljo in ponedeljek bo deloma sončno z meglenim jutrom. V ponedeljek bo zapihal jugozahodnik, čez dan bo topleje.

Čez celotno obdobje bo v višinah prevladoval jugozahodni zračni tok, ki bo prinašal topel in bolj ali vlažen zrak. Središče območja visokega zračnega tlaka se bo v ponedeljek pomaknilo nad Sredozemlje. V torek se nam bo približalo ciklonsko območje, ki bo nad zahodno Evropo. V sredo bo v severnem Sredozemlju najverjetneje nastal plitev ciklon. Vremenska fronta bo naše kraje od zahoda verjetno prešla v sredo čez dan. Od četrtka naprej do sobote bomo verjetno na obrobju ciklonskega območja, ki bo zahodneje.

Kakšno bo vreme med 7. do 12. oktobrom?

V ponedeljek bo deloma sončno in še suho. Čez dan bo v zahodnih in osrednjih krajih oblačnost naraščala. Zapihal bo jugozahodnik. Jutro bo sveže, najnižje temperature bodo po nižinah v notranjosti od 3 do 7 stopinj Celzija. Čez dan se bo segrelo do okoli 20 stopinj Celzija.

V torek bo v zahodnih krajih že možen rahel dež. Padavine bodo v noči na sredo verjetno zajele vso Slovenijo. Pihal bo jugozahodnik ob morju jugo. Od četrtka do sobote bo več oblačnosti v zahodnih krajih, občasno bo še možen dež. Toplo bo.

Dragi bralci in bralke, pomagajte nam izboljšati N1. Kaj pogrešate, kaj vam je všeč, česa ne marate? Pripravili smo kratko anketo o zadovoljstvu bralcev, reševanje traja približno pet minut, anketa pa je anonimna. Povezava do ankete: https://n1slovenija.1ka.si/raziskava-branosti

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!