Dars opozarja: Avtoceste bodo znova preplavile kolone vozil. Kdaj bo najhuje?

Slovenija 29. Maj 202414:54 0 komentarjev
Gneča na cestah
Foto: Igor Kupljenik /BOBO

Dars je za četrtek izdal prometno opozorilo, saj bodo zaradi praznikov in počitnic v bližnjih državah naše avtoceste preplavile kolone vozil. Gnečo lahko pričakujemo vse do nedelje.

V četrtek je pričakovati, da bodo kolone vozil od Avstrije proti Hrvaški znova preplavile naše avtoceste, je napovedal Dars. Dnevnim migrantom na poti v službo se bodo pridružili še turisti.

30. maja namreč v mnogih državah praznujejo sveto rešnje telo, kar je dela prost dan denimo v Avstriji ter večjem delu Nemčije in Češke, na Hrvaškem in Poljskem.

Na prometnoinformacijskem centru tako iz Avstrije in Italije v smeri Hrvaške pričakujejo zelo veliko gostoto prometa v dopoldanskih urah, ki se bo v popoldanskih nekoliko sprostila, a ostala na visoki ravni.

V petek se bo stanje na cestah do dopoldneva že nekoliko sprostilo. Popoldne bo spet mogoča velika gostota, saj bo v primeru ugodne vremenske napovedi promet dodatno povečan zaradi obiska turističnih in izletniških točk.

Nekoliko bolj prometno bo ponovno v soboto, 1. junija, ko je na slovenskih avtocestah vseskozi pričakovati veliko gostoto prometa.

Najhujše gneče po ocenah prometnoinformacijskega centra pričakujemo v nedeljo, 1. junija. Tedaj se bodo tistim, ki se bodo odločili za dnevne izlete, pridružili še Italijani, ki v nedeljo praznujejo dan republike, ter Nemci, ki se bodo vračali s počitnic. Na cestah od Hrvaške proti Avstriji je tako pričakovati zelo gost promet.

Center opozarja še, da je v času praznikov v sosednjih državah povečano število tovornih vozil v Sloveniji, na počivališčih in pred mejnimi prehodi.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!