Zastoji še vedno na primorki, konec tedna bo stanje na naših cestah še hujše

Slovenija 11. Jul 202415:08 > 17:24 0 komentarjev
Gneča na primorski avtocesti
Foto: Prometnoinformacijski center

Popoldne je na številnih odsekih slovenskih avtocest promet potekal počasi, najhuje je bilo na primorski avtocesti. Še bolj pestro bo konec tedna, ko se v nekaterih evropskih državah začnejo počitnice.

Na primorski avtocesti že več ur nastajajo zastoji. Zavod Ustvarimo reševalni pas ponovno opozarja, naj vozniki na avtocestah ustvarijo reševalni pas. Trenutno še vedno nastajajo na primorski avtocesti proti Ljubljani, med Uncem in Logatcem nastaja 15-minutna zamuda.

Gneča je bila med popoldansko prometno konico tudi na ljubljanski južni obvoznici med počivališčem Barje in priključkom Ljubljana center (pred delovno zaporo proti Malencam), nekaj težav je bilo tudi na gorenjski avtocesti, kjer se je pri izvozu Šmartno zgodila nesreča.

A to je šele začetek prometno zelo obremenjenega vikenda. Tako v soboto kot v nedeljo je na naših cestah pričakovati zelo visoko gostota prometa, saj se v Nemčiji, na Nizozemskem in v delu Švice začenjajo počitnice.

“Pazite nase, s seboj vzemite osvežilne napitke brez alkohola in prigrizke,” svetujejo v zavodu Ustvarimo reševalni pas na avtocestah. Preden se odpravite na pot, se pozanimajte o stanju na cestah, za volanom bodite zbrani in strpni, ob zastoju pa ne pozabite na reševalni pas, poudarjajo.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!