Dušana Šinigoja bodo pokopali z vojaškimi častmi

Slovenija 22. Avg 202414:57 2 komentarja
Sveča na grobu
PROFIMEDIA

Zadnjega predsednika izvršnega sveta Socialistične republike Slovenije Dušana Šinigoja bodo pokopali z vojaškimi častmi. Predlog so podali Marjan Šiftar in drugi člani Izvršnega sveta Socialistične republike Slovenije iz obdobja med letoma 1984 in 1990.

Dušana Šinigoja, ki je v 91. letu starosti umrl v nedeljo zvečer, bodo pokopali z vojaškimi častmi. Šinigoj je slovenski ekonomist in politik, ki je zasedal več političnih funkcij, slovenski izvršni svet oziroma vlado pa je vodil v letih pred osamosvojitvijo.

Da se Šinigoja pokoplje z vojaškimi častmi, so predlagali Marjan Šiftar in drugi člani Izvršnega sveta Socialistične republike Slovenije iz obdobja med letoma 1984 in 1990. “Kot predsednik Izvršnega sveta Socialistične republike Slovenije in pri opravljanju številnih drugih odgovornih funkcij v političnem in javnem življenju je prispeval neizbrisen pečat k dobrobiti Slovenije. Pod njegovim vodstvom je IS SRS v okviru svojih pristojnosti aktivno soustvarjal temelje za demokratični in miren prehod v novo poglavje slovenske zgodovine, za osamosvajanje in osamosvojitev Slovenije,” so zapisali predlagatelji. Vlada je predlog po informacijah N1 sprejela.

Bližnji sorodniki pokojnega so se s pogrebom z vojaškimi častmi strinjali.

Pogreb bo v petek ob 15. uri na pokopališču pri Sveti Trojici v Novi Gorici, izhaja iz spletne strani Komunale Nova Gorica.

V pogrebni slovesnosti z vojaškimi častmi sodeluje častna enota Republike Slovenije, ki jo sestavljata Garda Slovenske vojske in zasedba Policijskega orkestra, v postroju pa je tudi strelska enota Garde, ki ob koncu izstreli tri žalne salve.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje