Ekskluzivno: trenutek, ko sta ruska vohuna zapustila sodišče v Ljubljani (VIDEO)

Slovenija 31. Jul 202413:04 > 13:58 7 komentarjev

V Sloveniji aretirana ruska vohuna, ki sta se predstavljala kot argentinska državljana, sta v tajnem sojenju pred okrožnim sodiščem v Ljubljani po informacijah N1 priznala krivdo. Kamere N1 so ju ujele, ko sta zapuščala sodišče.

V Sloveniji aretirana ruska vohuna, ki sta se predstavljala kot argentinska državljana Ludwig Gisch in Maria Rosa Mayer Munos, v resnici pa sta Artem Viktorovič Dulcev in Ana Valerevna Dulceva, sta v tajnem sojenju pred okrožnim sodiščem v Ljubljani po informacijah N1 priznala krivdo.

Na okrožnem sodišču v Ljubljani je bila ob 12.20 razpisana obravnava, na kateri so prebrali izrek sodbe. Na sodišču sta bila prisotna tudi ruska vohuna. Kamere N1 so ju ujele, ko sta zapuščala sodišče, nato pa so ju v spremstvu policije odpeljali skozi zadnji izhod.

Vohuna sta ob odhodu s sodišča pred kamero zakrivala svoja obraza. Na zgornjem posnetku lahko najprej vidimo Artema Viktoroviča Dulceva, v skupini ljudi za njim pa tudi Ano Valerevno Dulcevo.

Na sodišču so bili tudi njuni odvetniki, ki pa izjav za medije niso želeli dajati.

VIDEO: obsojena ruska vohuna so v spremstvu policije odpeljali s sodišča

Zaradi vohunstva in overitve lažne vsebine sta ruska vohuna obsojena na skupno kazen enega leta in sedmih mesecev zapora, kar je toliko, kot sta vse od aretacije prebila v priporu. Pripor zoper njiju je zdaj odpravljen, sodba je pravnomočna, Slovenija pa ju bo izgnala.

Podrobneje o dogajanju in sodbi pa v članku Razkrivamo: tajnega sojenja vohunoma je konec, sledi večja izmenjava zapornikov.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje