Evrovizija 2022: Sloveniji žal ni uspelo. Komu pa je?

Magazin 10. Maj 202207:15 > 23:12 0 komentarjev
LPS
PROFIMEDIA

Za nami je prvi evrovizijski polfinalni večer. Preverite, kdo se je uvrstil v finale.

Danes se je začel izbor za pesem Evrovizije v Torinu v Italiji. Potekal je namreč prvi polfinalni večer, kjer so kot peti po vrsti nastopili slovenski predstavniki, skupina LPS. Poleg njih so se za vstopnico v finale potegovali predstavniki še 16 drugih držav (Albanije, Latvije, Litve, Švice, Ukrajine, Bolgarije, Nizozemske, Moldavije, Portugalske, Hrvaške, Danske, Avstrije, Islandije, Grčije, Norveške in Armenije).

Komu je uspela uvrstitev naprej?

Strokovna žirija in gledalci (ta večer so šteli tudi glasovi iz Slovenije) so odločili, da se v finale uvrstijo: Švica, Armenija, Islandija, Litva, Portugalska, Norveška, Grčija, Ukrajina, Moldavija in Nizozemska. Sloveniji tako žal preboj naprej ni uspel.

Ta teden nas sicer čakata še dva večera polna glasbe – v četrtek drugi polfinalni večer, ko bodo nastopili predstavniki 18 držav, v soboto pa finale. Skupno bo takrat nastopilo 25 od letos sodelujočih 40 držav.

Skupino LPS sestavljajo vokalist Filip Vidušin, bobnar Gašper Hlupič, Mark Semeja na električni in Zala Velenšek na bas kitari ter klaviaturist Žiga Žvižej.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!