Gneča na Gorenjskem, vozniki v koloni tudi zvečer

Slovenija 15. Avg 202421:31 1 komentar
Kolona na cesti Bohinj-Bled
Foto: bralec

Po prometno obremenjenem prazniku se je na slovenskih cestah gneča do večera vendarle polegla – z izjemo ceste Bohinjska Bela - Bled, kjer so morali vozniki v dolgi koloni čakati skorajda ves dan, tudi po deseti uri zvečer. Na cestah pa bo napeto vse do ponedeljka.

Današnji praznik Marijinega vnebovzetja je bil za mnoge priložnost za izlet po Sloveniji. Tisti, ki so se odločili, da bodo dan preživeli na Gorenjskem, pa so se morali najprej prebiti čez kolone vozil, ki so na gorenjski avtocesti vztrajale skoraj cel dan.

Zastoj med Radovljico in predorom Karavanke je bil popoldne daljši od deset kilometrov, popolnoma pa se je sprostil šele v večernih urah.

Gost promet pa že od dopoldneva vztraja na cesti Bohinjska Bela – Bled. Fotografija, ki jo je uredništvu poslal bralec, je na cesti iz Bohinja do Bleda in je bila posneta malo pred deveto uro zvečer. Za pot od Bohinja do Ljubljane je potreboval dve uri in pol, čeprav pot običajno traja okoli eno uro.

Veliko gnečo je pričakovati tudi jutri in za konec tedna. V petek se bodo na ceste znova vrnili tovornjaki, v nedeljo pa se bodo tisti, ki si bodo na račun praznika in konca tedna privoščili krajše počitnice, vračali domov.

Portal infoPot ob tem opozarja, da bodo najdaljši potovalni časi predvsem pred predorom Karavanke, na ljubljanskem obroču, primorski avtocesti ter na cestah, ki vodijo s turističnih območij ali na njih, denimo Bled.

Po prometno obremenjenem vikendu se bo po napovedih prometnoinformacijskega centra stanje umirilo šele v ponedeljek popoldne.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje