Gneča na slovenskih cestah: kje je največ zastojev

Slovenija 20. Jul 202415:56 0 komentarjev
Primorska avtocesta
Foto: spletna kamera/Promet.si

Na nekaterih cestah po državi je že od zgodnjega dopoldneva zgoščen promet. Zastoji so med drugim na gorenjski, primorski in podravski avtocesti ter pred predorom Karavanke v smeri proti Sloveniji in Avstriji. Prav tako je gneča na nekaterih regionalnih cestah, poroča Prometno-informacijski center za državne ceste.

Zastoji so na primorski avtocesti med priključkom Senožeče in Brezovico na posameznih odsekih proti Ljubljani, na podravski avtocesti med priključkom Zakl in Gruškovjem proti Hrvaški ter na gorenjski avtocesti med priključkoma Jesenice zahod in vzhod proti Ljubljani.

Na gorenjski avtocesti pred predorom Karavanke proti Avstriji je kolona vozil dolga tri kilometre, saj občasno zapirajo predor.

Kolone vozil so še na ljubljanski zahodni obvoznici od Šmartnega mimo Kosez in Kozarij ter na ljubljanski južni obvoznici od Barja mimo Kozarij proti Vrhniki. Gneča vozil je tudi na cestah Vič-Brezovica, Lucija-Strunjan in Šmarje-Koper.

Danes do 13. ure je veljala omejitev prometa tovornih vozil, katerih največja dovoljena masa presega 7,5 tone, na nekaterih primorskih cestah pa do 16. ure.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!