Gneče na cestah še ni konec, a tokrat bo največ zastojev v drugi smeri

Slovenija 22. Avg 202405:22 0 komentarjev
Gneča na primorski avtocesti
Foto: Žiga Živulović jr./BOBO

Glavna turistična sezona se počasi končuje, a gneče na cestah še ni povsem konec. Tako lahko vozniki znova pričakujejo, da bo od danes pa vse do ponedeljka močno povečan promet. Ker pa je dopustov počasi konec, pa se spreminja smer gneče: prometni tokovi bodo ta vikend močnejši iz smeri Hrvaške proti Avstriji, na družbenem omrežju X opozarja infoPot.

InfoPot še posebej opozarja na verjetnost daljših zastojev na gorenjski avtocesti med priključkom Lipce in predorom Karavanke, kjer lahko potniki v tranzitu pričakujejo popolne zapore izvoza Jesenice vzhod, ter na štajerski avtocesti med razcepom Dragučova in prehodom Šentilj.

Vsem, ki se vračajo iz Hrvaške, na prometnoinformacijskem centru svetujejo, naj se na pot odpravijo čim bolj zgodaj zjutraj oziroma ponoči ali pozno zvečer, po 20. uri. Ob delovnikih pa naj svojo pot prilagodijo tako, da med 7.30 in 9. uro ne bodo pri Ljubljani.

Sicer pa za najbolj ugodne dneve za vračanje z Obale v notranjost države veljajo ponedeljki, torki in srede.

V primeru, da se odpravljate proti morju, pa je najmanj gneče mogoče pričakovati ob ponedeljkih po 17. uri, torkih in sredah ter v nedeljo popoldne. Manj gneče se pričakuje tudi ob petkih, če Ljubljano obvozite bodisi pred 11. uro ali po 21. uri, ter sobote, če greste mimo Ljubljane pred 7. uro ali po 20. uri.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!