V nesreči na štajerski avtocesti trije poškodovani, dva huje

Slovenija 28. Avg 202414:17 > 18:09 4 komentarji
Prometna nesreča pri Slovenski Bistrici
Foto: Promet.si

Na štajerski avtocesti se je med priključkoma Slovenska Bistrica jug in Slovenska Bistrica sever proti Mariboru zgodila hujša prometna nesreča. Avtocesta je ponovno odprta v obe smeri. Poškodovani so trije, vsi se zdravijo v mariborskem kliničnem centru.

Zaradi hude prometne nesreče je bila med priključkoma Slovenska Bistrica jug in Slovenska Bistrica sever v obe smeri zaprta štajerska avtocesta. Ta je zdaj ponovno odprta, več ur po nesreči so nastajali zastoji.

Nesreča se je zgodila v smeri Maribora, proti Ljubljani pa je bila avtocesta zaprta zaradi reševanja oziroma pristanka helikopterja.

Po prvih podatkih je voznik tovornjaka stal za tovornjakom na prometnem pasu, ki ga je ustavil na pasu za vključevanje, vanj pa je trčil voznik osebnega vozila, so za N1 povedali na Policijski upravi (PU) Maribor. Naknadno so s policije sporočili, da se je nesreča zgodila zaradi neprilagojene hitrosti voznika avtomobila, ki je trčil v voznika ustavljenega tovornega vozila.

Voznik tovornega vozila utrpel hujše telesne poškodbe, njegovo življenje pa je ogroženo. S kraja nesreče so ga s helikopterjem odpeljali v Univerzitetni klinični center Maribor. Na zdravljenje sta bila prepeljana tudi voznik in sopotnica avtomobila. Voznik je bil prav tako huje poškodovan, vendar ni v smrtni nevarnosti, medtem ko stopnja poškodbe njegove sopotnice še ni točno znana.

Foto: Promet.si

Ob nesreči so se po spletu razširili posnetki ljudi, ki so prestopali zaščitne ograde in hodili po nasprotnem pasu avtoceste. Zavod Reševalni pas je na družbenem omrežju Facebook znova pozval, da je preskakovanje in hoja po avtocesti smrtno nevarna.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje