Igor Akrapovič ne bo sodeloval v novi stranki Marka Lotriča

Slovenija 25. Okt 202416:39 5 komentarjev
Igor Akrapović
Igor Akrapović (Foto: Borut Živulović/BOBO)

Podjetnik Igor Akrapovič zanika kakršnokoli politično udejstvovanje in aktivni vstop v politiko s predsednikom državnega sveta Markom Lotričem. Slednji ga je namreč navajal med sodelavci, s katerimi snuje svoj novi politični projekt. Kot je danes poudaril Lotrič, je Akropoviča navajal zgolj med tistimi, ki sodelujejo v razvojni iniciativi, ne pa pri ustanavljanju nove politične stranke.

Znani podjetnik Igor Akrapovič je v današnji izjavi za medije demantiral vsakršno informacijo oziroma objavo o njegovem aktivnem vstopu v politiko s predsednikom državnega sveta Markom Lotričem.

Kot je pojasnil, se z Lotričem poznata še iz časov, ko sta bila oba člana upravnega odbora Kluba slovenskih podjetnikov (SBC). V državnem svetu pa sta po njegovih navedbah z Lotričem sodelovala pri informiranju javnosti o pobudi JEK2, ki zastopa interes podjetnikov oziroma potencialnih vlagateljev v projekt drugega bloka jedrske elektrarne Krško (JEK2).

Lotrič: Akrapovič sodeluje zgolj v iniciativi, ne pa pri stranki

“Kot strokovni svetovalec v okviru omenjene teme ne izključujem sodelovanja s posamezniki ali organizacijami, nikakor pa ne gre za kakršnokoli politično udejstvovanje,” je še sporočil Akrapovič. Lotrič je na vprašanje, ali je z Akrapovičevim imenom operiral brez njegovega dovoljenja, odgovoril, da je v skladu z Akrapovičevo privolitvijo dejal, da sodeluje v njihovi razvojni iniciativi, ne pa pri ustanavljanju politične stranke.

Razvojna konferenca o decentralizaciji
Marko Lotrič (Foto: Miloš Vujinović/DS)

Kot smo pred časom poročali na N1, je predsednik državnega sveta že začel z zbiranjem podpisov za ustanovitev nove stranke. Ta naj bi zaživela do konca leta, Lotrič pa je v nedavnem pogovoru za Delo dejal, da v njegovi iniciativi poleg Akrapoviča sodelujejo tudi župan Žirovnice Leopold Pogačar, podjetnik Marko Lukić ter strokovnjakinja za evropske projekte in sekretarka državnega sveta Monika Kirbiš Rojs.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje