Incident na mariborskem kopališču: skupina moških se je spravila na reševalca

Slovenija 16. Jul 202419:39 5 komentarjev
Mariborski otok
Foto: Spletna stran Javni holding Maribor

V ponedeljek zvečer naj bi se na kopališču na Mariborskem otoku večja skupina moških spravila na reševalca iz vode. Eden naj bi mu celo primazal zaušnico in ga začel daviti. Policija v zvezi z dogodkom obravnava domnevno kršitev javnega reda in miru. Javni holding Maribor (JHMB), pod katerega spada podjetje Šport Maribor, pa je pojasnil, da za posredovanje policije ni bilo potrebe.

Na Mariborskem otoku se je v ponedeljek zvečer zgodil incident. Skupina moških, okoli 15, naj bi se spravila na reševalca iz vode. Kot je za časnik Večer povedal bralec, naj bi eden izmed moških reševalcu primazal zaušnico, nato pa ga začel daviti. Reševalcu naj bi na pomoč priskočila sodelavca in varnostnik, policije pa po besedah očividca ni bilo na spregled “niti uro in pol po dogodku”.

Na Policijski upravi Maribor so za N1 pojasnili, da policija v zvezi z omenjenim dogodkom obravnava domnevno kršitev javnega reda in miru ter da o tem trenutno še zbira obvestila.

Iz Javnega holdinga Maribor (JHMB), pod okrilje katerega spada podjetje Šport Maribor, pa so se po poročanju Večera odzvali s pojasnilom, da za posredovanje policije ni bilo potrebe. “Skupina šestih odraslih kopalcev je kršila red s skakanjem v bazen na glavo. Reševalec iz vode je kopalce prijazno opozoril na spoštovanje kopališkega reda, nakar se je eden iz omenjene skupine odzval z nasiljem in reševalca odrinil, pri čemer pa mu ni povzročil poškodb,” so zapisali po pisanju Večera.

O tem, da bi moški davil reševalca, ne vedo ničesar. Kot so dodali, so napadalca obvladali že njegovi prijatelji, v dogajanje so se takoj vključili tudi drugi reševalci, pristopil je varnostnik in preprečil morebitne nadaljnje kršitve. “V skladu s pristojnostmi je skupino kršiteljev odstranil s kopališča,” so pojasnili pri JHMB. Ker so kršitelji zapustili kopališče, potrebe po posredovanju policije ni bilo. Po navedbah JHMB pa je bila policija o dogodku obveščena po zaprtju kopališča.

V JHMB so dodali, da incident ni ogrožal ostalih kopalcev, sodelavcev ter drugih prisotnih in da v zadnjih letih ne pomnijo, da bi se zgodilo kaj podobnega. So pa letos poostrili varnost na kopališču. Prisotna sta dva varnostnika, dodatno še en na ploščadi ob koncih tedna. Slednji bo od zdaj naprej prisoten tudi čez teden.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje