Incident na šoli: okoliščine nejasne, zadevo preiskuje policija

Slovenija 06. Jun 202411:18 > 11:50 0 komentarjev
prvi dan šole
Foto: Žiga Živulovic jr./BOBO

V torek se je na eni izmed kočevskih osnovnih šol zgodil incident med učiteljem in učenko. Učenka se je pri tem lažje poškodovala. Kaj točno se je dogajalo, ni popolnoma jasno, saj se pripovedi učenke in učitelja razlikujeta. V preiskavo dogodka se je vključila tudi policija.

V torek se je na eni izmed osnovnih šol na območju Kočevja zgodil incident. Vanj sta bila vpletena zaposleni in mladoletna oseba, slednja se je v dogodku lažje poškodovala, so potrdili na ljubljanski policijski upravi.

Kaj točno se je dogajalo, policija še preiskuje. Zgodba učenke in njenega očeta na eni strani ter zgodba šole in učitelja na drugi pa sta si različni.

Oče mladoletne učenke je za Svet24 povedal, da je učitelj njegovo hčer vlekel za lase, prijel za roko in dvakrat vrgel po tleh. Ob tem naj bi učenka dobila modrice. Vodstvo šole trdi drugače. Za N1 so pojasnili, da se je dogodek med učenko predmetne stopnje in učiteljem zgodil med varstvom vozačev, ko je dekle poskušalo samovoljno zapustiti varstvo. Učitelj naj bi poskušal preprečiti njen odhod, ko je učenka padla in se pri tem lažje poškodovala.”Ni šlo za napad na učenko,” zatrjujejo. Pojasnili so tudi, da je vodstvo šole o dogodku takoj obvestilo skrbnike, s katerimi se dogovarjajo glede nadaljnjega dela učenke v šoli. Prav tako opravljajo potrebne razgovore v povezavi z dogodkom.

Kot omenjeno, policija še vedno zbira obvestila in preverja okoliščine v zvezi s sumom storitve kaznivega dejanja. O ugotovitvah bodo policisti obvestili pristojno državno tožilstvo. Več informacij zaradi varstva mladoletne osebe v postopku niso želeli podati.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!