Incident v Mariboru: oče 13-letnika trdi, da je Arsenovič davil njegovega sina

Črna kronika 19. Apr 202212:06 > 15:18 7 komentarjev
Incident v Mariboru
Osebni arhiv

V središču Maribora v bližini teniških igrišč Branik naj bi župan Mestne občine Maribor Saša Arsenovič napadel 13-letnega fanta in ga lažje telesno poškodoval, je za Večer zatrdil fantov oče. Oče 13-letnika je napad prijavil na policijo in podal predlog za pregon zoper župana zaradi domnevnega kaznivega dejanja povzročitve lahke telesne poškodbe. Po besedah očeta je Arsenovič otroka tudi davil. Dejstva, da naj bi 13-letnika lažje telesno poškodoval in ga celo davil, župan Arsenovič v odzivu ni naslovil. Poslali smo še dodatna vprašanja.

Mariborski župan Saša Arsenovič naj bi na velikonočno nedeljo napadel 13-letnega fanta in ga lažje telesno poškodoval, je za Večer zatrdil njegov oče.

Po poročanju časnika se je incident zgodil pozno popoldan, ko je skupina šestih otrok iz koša za smeti vzela nekaj teniških žogic. V tistem trenutku naj bi mimo prišel župan Arsenovič in začel otroke zmerjati, da so lopovi in naj ukradene žogice vrnejo. Čeprav so mu otroci pojasnili, da so jim trenerji rekli, da jih lahko vzamejo, saj gre za rabljene žogice, naj bi se župan še naprej drl nanje in jih zmerjal, zato so se umaknili. Eden od fantov, 13-letnik, se je zadrl nazaj na župana in po besedah njegovega očeta pri tem uporabil neprimerne besede. Arsenovič naj bi se nato z vso silo zagnal proti njim, s kolesom trčil v nogo 13-letnika in v hrbet s krmilom zadel še enega od prijateljev. “Nato je mojega sina zgrabil za vrat in ga začel daviti. Si zamislite, 13-letnega otroka?” je za Večer še zatrdil oče, ki je zaradi zaščite mladoletnega sina želel ostati neimenovan.

13-letnik je župana Arsenoviča odrinil, a ga je ta z obema rokama prijel za vrat in ga ponovno začel daviti, je za Večer pričal oče. Ko je otrok začel vpiti, da bo poklical očeta, mu je župan hotel telefon odvzeti. “Kljub temu se je klic vzpostavil, žal pa po telefonu nisem mogel razbrati, kaj se dogaja. Ne glede na to mi je bilo takoj jasno, da je sin v stiski, zato sem sedel v avto in se odpeljal tja, a je župan od tam že pobegnil,” je za Večer še zatrdil oče 13-letnika, ki je takoj poklical policijo, sina pa odpeljal na pregled v bolnišnico.

Kot izhaja iz zapisnika, še poroča Večer, ima fant na obeh straneh vratu vidne odrgnine ter modrice, boleče je tudi koleno, zaradi česar je zdravnik svetoval počitek in lokalno hlajenje, uporabo analgetika pa po potrebi.

Na PU Maribor so nam potrdili, da so v nedeljo, 17. aprila, sprejeli ustno kazensko ovadbo oziroma predlog za pregon zaradi suma storitve kaznivega dejanja lahke telesne poškodbe. Ker kriminalistična preiskava še traja in ker je v incident vpleten otrok, več informacij na policiji niso mogli podati.

Arsenovič: Na vandalizem sem se in se bom vedno odzval

Z Mestne občine Maribor so nam poslali odziv župana Saše Arsenoviča. Ta trdi, da je v nedeljo zvečer skupina najstnikov na teniškem igrišču Branik pred več pričami poškodovala zabojnik za rabljene žoge in žoge tudi odvzela. Župan se je po lastnih besedah odzval na “očitni vandalizem” in “najstnike opozoril, da se tuja lastnina ne uničuje”. Potem je bil po lastnih navedbah deležen žaljivk in grobih zmerjanj prisotnih otrok.

“Prav tako menim, da je nedopustno, da se na dobronamerna opozorila starejših najstniki (ali kdorkoli) odzivajo z žaljivkami in zmerjanji. Počakal sem, da je fant poklical očeta in tudi njemu povedal, da je sin poškodoval opremo teniškega kluba in se obnašal povsem nespoštljivo. Dogodku so bili priča tudi drugi. Razumem, da so še otroci in navihani, vseeno pa nimajo pravice uničevati tuje lastnine,” je še zapisal Arsenovič.

Dejstva, da naj bi 13-letnika lažje telesno poškodoval in ga celo davil, v odzivu ni naslovil. Poslali smo še dodatna vprašanja.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje