Iz plaščev v kopalke? Morje je še dovolj toplo za kopanje

Slovenija 13. Sep 202416:29 1 komentar
Koper
Foto: Žiga Živulović jr./BOBO

Tako v Sloveniji kot na Hrvaškem je v izteku meteorološkega poletja temperatura morja še primerna za kopanje, od vrhunca poletja se je spustila za le nekaj stopinj.

Kratke rokave smo v teh dneh zamenjali z jesenskimi plašči. Današnja dnevna temperatura zraka se je spustila do pičlih sedem stopinj Celzija, termometri pa čez dan niso presegli 14 stopinj v notranjosti države in 18 stopinj Celzija na Primorskem. Še prejšnji teden je bilo v večjem delu države nad 30 stopinj Celzija.

Ob tako izraziti ohladitvi in obilnem deževju, ki nas je pestilo v četrtek, se marsikdo z mislimi vrača v tople poletne dni na morju.

To se po podatkih agencije za okolje (Arso) še ni ohladilo. Temperatura vode se je od vrhunca poletne sezone, ko se je povzpela tudi nad 30 stopinj Celzija, spustila za le nekaj stopinj in je še primerna za kopanje

Na Arsovi merilni postaji v Kopru se je temperatura morja v zadnjem dnevu gibala med slabimi 26 stopinjami Celzija, kolikor jih je imela ponoči, in 23,5 stopinje Celzija, kolikor je znašala današnja najnižja temperatura zgodaj popoldne.

Podobnih temperatur je tudi morje na Hrvaškem. Zadnje meritve hrvaškega hidrometeorološkega zavoda so pokazale 26 stopinj v Dubrovniku, 25 na Hvaru, 23 na Krku, 24,5 v Splitu, in 22,9 stopinje Celzija v Zadru.

Tudi temperatura Blejskega jezera še ostaja nad dvajsetico, ima namreč 20,8 stopinje Celzija.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje