Izbor izvajalca pravnomočen. Kmalu začetek gradnje ceste med Markovci in Ormožem

Slovenija 18. Jul 202412:12 0 komentarjev
gradnja ceste
Simbolična fotografija (Foto: Žiga Živulović jr./Bobo)

Gradnja glavne ceste med Markovci, Gorišnico in Ormožem bo stekla še pred koncem letošnjega poletja. Cesto bo gradil konzorcij podjetij z vodilnim partnerjem Pomgradom.

Gradnja glavne ceste med Markovci, Gorišnico in Ormožem bo stekla še pred koncem letošnjega poletja, potem ko je odločitev o izboru izvajalca v sredo postala pravnomočna, so sporočili iz Darsa. Cesto bo za 69,4 milijona evrov gradil konzorcij podjetij z vodilnim partnerjem Pomgradom. Dela naj bi končali v prvih mesecih leta 2027.

Celoten odsek zaobjema pododsek Markovci-Gorišnica v dolžini 5,73 kilometra in pododsek Gorišnica-Ormož v dolžini 10,36 kilometra, na katerem je že zgrajen viadukt Sejanca.

Skupna dolžina odseka dvopasovne glavne ceste Markovci-Gorišnica-Ormož tako znaša 16,09 kilometra, so projekt opisali na Darsu.

Upoštevani bodo vsi naravni in okoljski vidiki

Kot so izpostavili, bodo pri gradnji upoštevani vsi naravni in okoljski vidiki.

“V predhodnih fazah projekta so bili namreč skrbno načrtovani omilitveni ukrepi, ki bodo v čim večji možni meri omilili negativne vplive nove cestne povezave, zlasti z vidika zmanjšanja hrupa in emisij ter ohranjanja naravne dediščine in habitatov,” so zapisali.

Dela bo izvajal konzorcij z vodilnim partnerjem Pomgradom ter podjetjema VOC Celje in Cestno podjetje Ptuj.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!