Izpolnjene volilne glasovnice se morajo iz tujine vrniti do 3. maja

Slovenija 22. Apr 202220:17 0 komentarjev
Volitve
Foto: Žiga Živulović Jr./BOBO

Slovenci, ki bodo v nedeljo začasno v tujini ali imajo tam stalno prebivališče, morajo izpolnjene glasovnice na pošto oddati v nedeljo do 19. ure, v Slovenijo pa morajo prispeti do 3. maja do 12. ure. Številni glasovnic sicer še niso prejeli. Razlog naj bi bil v zamudah pri tisku glasovnic zaradi malomarnosti uslužbenke DVK.

Pošiljanje glasovnic volilnim upravičencem v tujino, nekateri v zadnjih dneh opozarjajo, da volilnih lističev še niso prejeli, je na sredini seji obravnavala tudi Državna volilna komisija (DVK). Kot so sporočili po koncu seje, so se težave pojavile na več ravneh, med drugim “pri malomarnem opravljanju dela ene od zaposlenih v službi DVK”. Uslužbenka DVK je v tisk namreč dvakrat poslala glasovnice z napačnim logotipom.

Glasovanje bo v nedeljo potekalo tudi na 30 diplomatsko-konzularnih predstavništvih v tujini, ki bodo odprta med 9. in 17. uro. Na njih bodo prav tako lahko glasovali Slovenci, ki bodo začasno v tujini, in Slovenci, ki imajo v tujini stalni naslov. Za druge posebna prijava ni potrebna, prvi pa so morali prošnjo DVK prek spleta oddati do 24. marca.

Predčasno so morali Slovenci, ki bodo v nedeljo začasno v tujini, sicer oddati tudi prošnjo za glasovanje iz tujine po pošti.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!