Janković se je prenaglil, rumenega pasu na Tržaški še ne bo

Slovenija 17. Sep 202413:14 2 komentarja

Ljubljanski župan Zoran Janković je pred tednom dni napovedal, da bodo na Tržaški cesti proti središču mesta zarisali rumeni pas. Danes pa je župan pojasnil, da tega za zdaj še ne bodo storili, in da bodo najprej še enkrat preverili vse mestne vpadnice, nato pa bodo odločili, kjer bi bilo najbolj smotrno zarisati rumene pasove.

Ljubljanski župan Zoran Janković je prejšnji teden napovedal, da bodo na Tržaški cesti od viške cerkve do Trga mladinskih delovnih brigad proti mestu zarisali rumeni pas, po katerem lahko vozijo zgolj avtobusi in taksiji. Na današnji novinarski konferenci pa je župan priznal, da se je s to napovedjo nekoliko prenaglil, saj rumenega pasu na tej vpadnici še ne bo.

Na novinarsko vprašanje je župan odgovoril, da je razlog za to določitev zelo preprost, saj bodo s prometnim modelom še enkrat preverili vse te ceste. “Včeraj oziroma predvčerajšnjim smo imeli sestanek z vsemi našimi strokovnimi službami in prometnim inštitutom, kjer so predstavili ta prometni model,” je pojasnil.

Iz študije po njegovih besedah izhaja, da v jutranji konici odsek od avtoceste na Tržaško cesto proti centru mesta prevozi približno 1.800 avtomobilov. Ta prometna študija pa je pokazala, da od tega med 800 in 900 voznikov zavije na Tbilisijsko ulico, ki je bila sicer letos predvidena za prenovo.

Zato so se odločili, da bodo vse ključne vpadnice še enkrat preverili – to bo po napovedih župana Jankovića trajalo nekaj mesecev –, nato pa bodo določili, kje bodo rumeni pasovi. “Če bi vpeljali rumeni pas, bi bila kolona vozil še daljša in bi segala še dlje na obvoznici. Naš cilj pa je, da se obvoznica izprazni, ne da tam vse skupaj stoji, ker potem se tako ali tako vse prevali v mestno središče,” je pojasnil Janković in napovedal, da bodo na pogovor o prometni rešitvi povabili tudi Dars.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje