Kaj od nove vodje poslanske skupine Svoboda pričakujejo koalicijski partnerji

Slovenija 07. Okt 202415:14 0 komentarjev

Dosedanjega vodjo poslanske skupine Svoboda Boruta Sajovica, ki bo postal minister za obrambo, bo na čelu poslanske skupine zamenjala Nataša Avšič Bogovič. Ob tem v koalicijskih SD in Levici verjamejo, da bo sodelovanje z novo vodjo poslancev največje stranke še naprej tvorno in nemoteno.

Ob današnji zeleni luči DZ bo dosedanji vodja poslancev Svobode Borut Sajovic zapustil poslanske klopi in prevzel vodenje obrambnega resorja, na čelu poslancev Svobode pa ga bo nasledila poslanka Nataša Avšič Bogovič.

Vodja poslanske skupine SD Jani Prednik se je tako v današnji izjavi ob robu izredne seje DZ Sajovicu zahvalil za tvorno sodelovanje v zadnjih dveh letih. “Je zelo umirjen in izkušen politik, mislim, da so se tudi vsi njegovi poslanci te mirnosti in preudarnosti v preteklih dveh letih naučili,” je dejal. Tako je prepričan, da bodo dobro sodelovali tudi z novo vodjo poslancev Gibanja Svoboda in skupaj izpeljali še nekaj dobrih zgodb.

Čeprav z Avšič Bogovič pri koalicijskih usklajevanjih doslej niso sodelovali, meni, da ima “modrost, da bo znala svojo poslansko skupino voditi skozi burne čase”. Poslanska skupina SD bo v prihodnjem letu in pol kooperativna, je zatrdil in ocenil, da bodo vodje vseh treh koalicijskih poslanskih skupin našli skupni jezik v usklajevanjih.

Tudi vodja poslanske skupine Levice Matej Tašner Vatovec je ocenil, da bo z novo vodjo poslancev Svobode delo v koaliciji nadalje teklo nemoteno. “To je osnova dobrih in predvsem korektnih odnosov med kolegi v koaliciji, tako kakšnih resnejših težav ne vidim,” je izpostavil.

Kako vam je všeč N1? Kaj bi izboljšali?

Dragi bralci in bralke, pomagajte nam izboljšati N1. Kaj pogrešate, kaj vam je všeč, česa ne marate? Pripravili smo kratko anketo o zadovoljstvu bralcev, reševanje traja približno pet minut, anketa pa je anonimna. Povezava do ankete: https://n1slovenija.1ka.si/raziskava-branosti

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!