Kako bo SD sanirala dolgove? Širše vodstvo SD o tem razpravlja na klavzuri

Slovenija 05. Okt 202412:59 1 komentar

Širše vodstvo SD na klavzuri razpravlja o delu stranke in reševanju njenega finančnega položaja. Socialni demokrati se že nekaj let spopadajo z dolgovi, ena od možnosti za njihovo plačilo je tudi prodaja nekdanjega sedeža stranke. A SD pri morebitni prodaji vile na Levstikovi ni povsem enotna. Kakšna bo torej odločitev stranke?

Socialni demokrati na klavzuri stranke v Ljubljani razpravljajo o razmerah v koaliciji, strategiji delovanja stranke do naslednjih parlamentarnih volitev in reševanju težkega finančnega položaja stranke. Nobena skrivnost ni, da drugo največjo koalicijsko stranko bremeni dolg, ki je po zadnjih dostopnih podatkih znašal več kot 1,8 milijona evrov.

S finančnim položajem stranke so se že pred začetkom klavzure seznanili člani predsedstva SD. “Tako kot smo obljubili, so člani predsedstva dobili celotno finančno sliko, zdaj pa gremo po korakih, ki smo si jih zadali, naprej v nove zmage,” je za N1 pred začetkom klavzure dejal prvak SD in gospodarski minister Matjaž Han.

Predsednik Socialnih demokratov je za N1 že pred tem dejal, da bi s prodajo nekdanjega sedeža stranke na Levstikovi ulici v Ljubljani lahko poravnali vse obveznosti in da bo morala stranka zapustiti drage najete prostore na Nazorjevi ulici v strogem središču Ljubljane. A je ob tem dodal, da morajo s tem soglašati širše vodstvo in člani stranke.

Hot: Ne zagovarjam prodaje Levstikove

SD je postopek prodaje vile na Levstikovi začela že pred meseci, vendar pa so mnenja o njeni prodaji v stranki različna. “Sem ena od tistih, ki ne zagovarja prodaje, ker sem čustveno zelo navezana na Levstikovo. Že pred zadnjim kongresom sem zelo zagovarjala stališče, da ne bi prišlo do prodaje. Morda sem celo podpornica ideje, da bi članstvo poskušalo sanirati dolgove s samoprispevkom,” je za N1 dejala podpredsednica in poslanka SD Meira Hot.

Odločitev prodaji Levstikove bi na odpor sicer lahko naletela predvsem pri nekaterih dolgoletnih članih stranke. Han naj bi bil po naših informacijah sicer naklonjen prodaji, vendar pa za N1 ni želel razkriti, ali so v stranki že dobili konkretne ponudbe in morebitnega kupca.

V stranki naj bi iskali tudi najemnika, ki bi bil pripravljen prevzeti njihove najete prostore na Nazorjevi ulici, kjer je zdaj sedež stranke. SD namreč po selitvi iz Levstikove za najem prostorov na Nazorjevi plačuje dobrih 13.000 evrov mesečne najemnine.

Kako vam je všeč N1? Kaj bi izboljšali?

Dragi bralci in bralke, pomagajte nam izboljšati N1. Kaj pogrešate, kaj vam je všeč, česa ne marate? Pripravili smo kratko anketo o zadovoljstvu bralcev, reševanje traja približno pet minut, anketa pa je anonimna. Povezava do ankete: https://n1slovenija.1ka.si/raziskava-branosti

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje