Kako dolgo bo še tako kislo vreme?

Slovenija 26. Jun 202408:27 0 komentarjev
Dež
Fotografija je simbolična (Foto: PROFIMEDIA)

Večji del države se je prebudil v oblačno in nekoliko hladnejše jutro, na zahodu in v osrednjem delu države pa tudi dežuje. Plohe in nevihte se bodo pojavljale tudi čez dan. Kdaj spet lahko pričakujemo bolj poletno vreme?

Trenutno vreme ne diši po poletju. Zbudili smo se v hladno in oblačno jutro, v zahodnem in osrednjem delu države so se že pojavile tudi plohe in nevihte. Čez dan se bo dež razširil tudi nad druge dele države.

Kljub ploham se bo nekoliko segrelo. Najvišje dnevne temperature bodo med 21 in 26 stopinj Celzija, napovedujejo na agenciji za okolje (Arso).

Jutri bo vreme že nekoliko bolj prijetno. Ponoči bodo padavine povsod ponehale, jutro pa bo kljub temu še oblačno. Čez dan se bo delno zjasnilo. Popoldanske plohe in nevihte lahko pričakujemo predvsem v hribovitem svetu, napovedujejo na Arsu. Najnižje jutranje temperature bodo jutri od 12 do 18 stopinj Celzija, najvišje dnevne med 23 do 27 stopinj.

Poletje se bo vrnilo v petek, ko se bodo najvišje dnevne temperature znova dvignile na okoli 30 stopinj Celzija. Sončno bo. Vikend bo še za kakšno stopinjo toplejši.

Nad severnim Sredozemljem in Alpami se zadržuje višinsko jedro hladnega zraka, veter z juga pa nad naše kraje prinaša vlažen in nestabilen zrak, ki prinaša padavine.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!