Obetavne napovedi za konec tedna: kako toplo bo?

Slovenija 19. Sep 202401:00 0 komentarjev
Pomlad na jezeru Črnava
Foto: PROFIMEDIA

Danes bo pretežno oblačno, predvsem v vzhodnih krajih lahko občasno rahlo dežuje. Kakšno bo vreme konec tedna?

Nad severno polovico Evrope je obsežno območje visokega zračnega tlaka, ki sega tudi nad naše kraje. Nad Ligurskim morjem je višinsko jedro s hladnim zrakom, ki na širšem območju povzroča povečano oblačnost in padavine. Od vzhoda k nam doteka razmeroma vlažen in malo toplejši zrak.

Danes bo vreme zmerno do pretežno oblačno, ponekod v južni in vzhodni Sloveniji bo občasno možen rahel dež. Pihal bo severovzhodnik, na Primorskem šibka do zmerna burja. Najnižje jutranje temperature bodo od 8 do 14, ob morju 17 stopinj Celzija, najvišje pa od 15 do 21, na Primorskem do 24 stopinj Celzija.

V petek bo spremenljivo oblačno, tu in tam bo še padla kakšna kaplja dežja. Pihal bo severovzhodnik, na Primorskem šibka burja. V soboto bo delno jasno z občasno povečano oblačnostjo. Burja na Primorskem bo ponehala. V nedeljo bo pretežno jasno, zjutraj bo po nekaterih nižinah megla, napovedujejo na Agenciji RS za okolje (Arso). Toplo bo, v večjem delu Slovenije bodo temperature spet presegle 20, na Primorskem pa tudi 25 stopinj Celzija.

Kakšno bo vreme od 22. do 27. septembra

V nedeljo bo nad nami območje visokega zračnega tlaka, ki bo prihodnji ponedeljek slabelo. V zahodnem Sredozemlju bo nastal ciklon in se v torek z vremensko fronto pomaknil nad Slovenijo. Hkrati bo nad Britanskim otočjem nastal globok ciklon, naši kraji bodo ostali na njegovem obrobju približno do petka, ko naj bi naše kraje dosegla ali prešla nova hladna fronta. V višinah bo v sredo prehodno zapihal severozahodnik, nato se bo spet krepil jugozahodnik.

Do vključno ponedeljka bo sončno z nekaj spremenljive oblačnosti in nekoliko topleje. V torek bo prehodno deževalo, v sredo bodo še možne krajevne plohe. V četrtek bodo občasne padavine bolj v zahodnih krajih, v petek ob prehodu vremenske fronte tudi drugod. Jutranje temperature bodo okoli 10, dnevne ob sončnem in suhem vremenu malo nad 20, ob deževnem vremenu pa malo pod 20 stopinj Celzija, še piše na spletni strani Arsa.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!