Če sarme pripravljate sami, vas gotovo zanima, kakšno obliko zeljnate glave morate kupiti. Kakšna zeljnata glava je torej najbolj prava za pripravo sarm?
Zima, še posebej novoletni čas, je idealna za sarme. Vsi, ki jih želite pripraviti doma, a še nimate veliko izkušenj z njimi, se gotovo sprašujete: kakšno obliko zeljnate glave naj kupim.
Kakšna je najboljša zeljnata glava za sarmo? Dobro poučeni prodajalci na ljubljanski tržnici so v začetku tega tedna na to vprašanje odgovorili: “Ploščate, s tankimi listi.”
Zakaj ploščata oblika in tanki listi? Takšna oblika zeljnate glave omogoča, da lahko nadev lažje zavijete v zeljnate liste. Pozorni pa bodite tudi na velikost – prevelike običajno niso primerne, saj zavzamejo preveč prostora. Nekateri spretni kuharji zato liste prevelikih zeljnatih glav pred pripravo sarm razdelijo na pol. Premajhne glave zelja tudi niso dobrodošle, saj morate vanje vendarle zaviti nekaj nadeva.
O tem, kako sarmo zaviti in jo pripraviti, smo letos že pisali. Preberete lahko v članku: Skrivnost popolne sarme.
Kakšno je tvoje mnenje o tem?
Bodi prvi, ki bo pustil komentar!