Kakšne bodo nove stražarske hiške v Ljubljani

Slovenija 07. Avg 202410:06 3 komentarji
Podoba nove stražarske hiške v Ljubljani
Foto: Ministrstvo za notranje zadeve

Zaradi dotrajanosti bodo ob predsedniški palači, državnem zboru, ministrstvu za notranje zadeve in ameriškem veleposlaništvu postavili nove stražarske hiške.

Pred nekaterimi pomembnimi državnimi ustanovami v Ljubljani bodo postavili nove stražarske hiške. Sedanje so namreč po besedah ministrstva za notranje zadeve dotrajane in niso več primerne za delo policistov tako z vidika varnosti kot mikroklimatskih pogojev.

Zamenjali jih bodo ob predsedniški palači, državnem zboru, ministrstvu za notranje zadeve na Štefanovi ulici in ameriškem veleposlaništvu. Prvo od naštetih bodo zamenjali oktobra ob državnem zboru. Že lani je bila sicer postavljena nova stražarska hiška pri objektu vlade v podhodu Gregorčičeve ulice 25.

Stražarske hiške enake na vseh lokacijah

Prenovljene hiške bodo enake na vseh lokacijah in izdelane kot tipski proizvod. Vse imajo nadstrešek (razen tiste pri vladi, ki stoji v podhodu), opremljene pa so z električnim radiatorjem, klimatsko napravo, sedežem in omaricami.

Oblika, oprema in izbrani materiali bodo zagotavljali zaščito policistov pred vremenskimi vplivi, varnost ter omogočali hrambo opreme, so zapisali na ministrstvu za notranje zadeve.

Dodali so, da so v fazi projektiranja pridobili tudi vsa potrebna soglasja, vključno s soglasji Mestne občine Ljubljana in Zavoda za varstvo kulturne dediščine Slovenije.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje