Kakšno bo vreme za počitnice?

Slovenija 25. Okt 202401:00 0 komentarjev
Jesen v Ljubljani
Foto: PROFIMEDIA

Tudi danes bo vreme pretežno oblačno. Predvsem v zahodnem delu države se bodo še pojavljale posamezne krajevne plohe.

Najnižje jutranje temperature bodo od 8 do 12, ob morju 15 stopinj Celzija. Čez dan bo pretežno oblačno, a se bo ta ponekod trgala. Predvsem v zahodni Sloveniji se bodo še pojavljale posamezne krajevne plohe. Najvišje dnevne temperature bodo od 14 do 17, na Primorskem okoli 20 stopinj Celzija.

V soboto bodo sprva v zahodni in osrednji Sloveniji še možne krajevne padavine. Čez dan se bo delno zjasnilo, le na Primorskem bo pretežno oblačno. Zjutraj bo po nižinah vzhodne Slovenije megleno. V nedeljo bo deloma sončno, več oblačnosti bo ostalo na Primorskem. Zjutraj in deloma dopoldne bo po nižinah v notranjosti megla. Čez dan bo pihal jugozahodnik, toplo bo, napovedujejo na Agenciji za okolje (Arso).

Kakšno bo vreme od 28. oktobra do 2. novembra?

V ponedeljek se bo nad srednjo Evropo znova okrepilo območje visokega zračnega tlaka, ki bo segalo tudi nad naše kraje. Anticiklon bo nad večjim delom celine vztrajal vsaj do začetka novembra. Ob koncu prihodnjega tedna se le nekoliko poveča možnost vdora hladnejše zračne mase nad naše kraje.

Od ponedeljka do petka kaže na suho in toplo vreme. V ponedeljek bo delno sončno, v zahodnih krajih bo verjetno še vedno nekaj oblačnosti. Zjutraj in dopoldne bo po nižinah v notranjosti megleno. Jutranje temperature bodo od 7 do 12, najvišje dnevne od 18 do 22 stopinj Celzija.

V torek bo ob obratu vetra na severovzhodno smer v notranjosti spet več nizke oblačnosti. Lahko pade kakšna kaplja dežja. Razjasnilo se bo na Primorskem. Tudi v nadaljevanju bo več sončnega vremena v zahodni Sloveniji, drugod bo vsaj del dneva vztrajala nizka oblačnost. V soboto se verjetnost padavin le nekoliko poveča. Temperature zraka bodo od torka naprej v notranjosti Slovenije za okoli 5 stopinj Celzija nižje, podobno toplo bo ostalo na Primorskem.

Kako vam je všeč N1? Kaj bi izboljšali?

Dragi bralci in bralke, pomagajte nam izboljšati N1. Kaj pogrešate, kaj vam je všeč, česa ne marate? Pripravili smo kratko anketo o zadovoljstvu bralcev, reševanje traja približno pet minut, anketa pa je anonimna. Povezava do ankete: https://n1slovenija.1ka.si/raziskava-branosti

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!