Kamp Menina odpira vrata, obnova je bila obsežna in zahtevna

Slovenija 15. Jun 202408:56 0 komentarjev
Kamp Menina ta teden. Foto: Denis Sadiković/N1

V Kampu Menina v Rečici ob Savinji, kjer so bili lani zaradi hude ujme prisiljeni v predčasen zaključek sezone, danes odpirajo svoja vrata. Obnova je bila obsežna in zahtevna, škodo pa so ocenili na okoli tri milijone evrov.

V Kampu Menina v Rečici ob Savinji, ki ga je v drugi polovici julija lani prizadelo neurje, le dva tedna pozneje pa so bili zaradi poplavljanja Savinje prisiljeni predčasno končati turistično sezono, bodo danes tudi uradno odprli obnovljene zmogljivosti. Kamp je sicer v omejenem obsegu odprt že od prvomajskih praznikov.

Kot poudarjajo v kampu, ki je priljubljen tako med domačimi kot tujimi gosti, so jim po vremenski ujmi na pomoč priskočili mnogi in jim tako v najtežjih trenutnih pomagali spisati novo poglavje v uspešni zgodbi.

Prenova kampa je bila sicer obsežna in zahtevna. Poleg odstranjevanja ruševin in ponovne postavitve infrastrukture so ga zdaj obogatili še s 16 novimi hiškami ter obnovili sanitarije, spa center, glamping prostore, gostilno in parcele, dodali pa energetske točke in še nekaj dodatnih novosti.

Kamp Menina je bil eden od kampov, ki je lansko poletje v ujmah utrpel najhujše posledice, saj ga je Savinja poplavila v celoti, škodo po ujmi pa so ocenili na okoli tri milijone evrov. Poškodovani in poplavljeni so bili vsi stalni objekti, delno ali v celoti uničenih je bilo tudi 46 nastanitvenih mobilnih enot, s tem pa tudi vsa oprema ter elektro in vodovodne inštalacije.

Glavna sezona v kampu se začenja z julijem, v njem pa lahko sprejmejo največ 1200 gostov, ki večinoma prihajajo iz Slovenije, Nizozemske in Nemčije.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!