Kandidate za evropske poslance smo vprašali: V Gazi gledamo …

Evropske Volitve 28. Maj 202404:58 20 komentarjev

Da boste volilci lažje izbrali, smo na N1 pred evropskimi volitvami kandidatom vseh 11 list postavili sedem kratkih vprašanj, ki so od njih zahtevala, da se hitro in jasno opredelijo do pomembnih tem. Danes objavljamo njihove odgovore na vprašanje o dogajanju v Gazi.

Da boste volilci lažje izbrali, smo na N1 pred evropskimi volitvami kandidatom vseh 11 list postavili ista vprašanja na sedem tem. V tem tednu bomo vsak dan objavili njihove odgovore na eno od njih.

V današnjem videu smo kandidate za evropske poslance prosili, naj dokončajo stavek “V Gazi se dogaja …”

Odgovarjali so Romana Tomc (SDS), Matjaž Nemec (SD), Matej Grah (Gibanje Svoboda), Mojca Šetinc Pašek (Zeleni Slovenije), Zoran Stevanović (Resnica), Violeta Tomić (Nič od tega), Doroteja Novak Gosarič (Desus in Dobra država), Vladimir Prebilič (Vesna), Marko Balažic (SLS), Janez Cigler Kralj (NSi) in Katja Sluga (Levica).

Odgovore kandidatov si lahko ogledate v videu na vrhu članka.

Na tej povezavi si oglejte, kaj so kandidati odgovorili na vprašanje, kaj predstavlja 12 zvezdic na zastavi EU? Zadrege ni manjkalo, nepravilnih odgovorov tudi ne.

Že jutri lahko pričakujete odgovore kandidatov na naslednje vprašanje. Pred letošnjimi evropskimi volitvami, ki bodo 9. junija, na N1 v tem in naslednjem tednu pripravljamo tudi več soočenj.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje