Kangler objavil fotografijo petih izpolnjenih glasovnic

Slovenija 22. Apr. 202214:09 > 20:5110 komentarjev
Delite:
Glasovnice
Foto: Facebook/zajem zaslona

Državni sekretar na ministrstvu za notranje zadeve Franc Kangler je na Facebooku objavil fotografijo petih glasovnic, na katerih je obkrožena lista Povežimo Slovenijo. Objava je na Twitterju sprožila veliko vprašanj, kako je lahko Kangler dobil v roke pet glasovnic.

Kangler je za N1 pojasnil, da mu je fotografijo poslal občan, ki se je skupaj z družino udeležil predčasnih volitev na enem od mariborskih volišč. Potem ko so glasovali, je po Kanglerjevih besedah omenjeni občan zaprosil člana volilnega odbora, da fotografira glasovnice, kar naj bi mu ta dovolil. Kangler v tem ne vidi težav.

Na Državni volilni komisiji (DVK) pravijo, da ne gre za kršitev zakonodaje, da pa tovrstno objavljanje fotografij glasovnic na družbenih omrežjih po njihovi oceni ni primerno – še posebej če gre za predstavnika oblasti. “V tem primeru bi svojo vlogo lahko bolje odigral volilni odbor, ki bi takšno fotografiranje lahko preprečil,” še pravijo na DVK.

Ob objavo državnega sekretarja Franca Kanglerja se je v zadnjem predvolilnem soočenju na POP TV obregnil tudi prvak LMŠ Marjan Šarec, ki je izrazil skrb zaradi slike petih izpolnjenih glasovnic, kjer je bila obkrožena lista Povežimo Slovenijo. Gospodarski minister in predsednik stranke Konkretno (lista Povežimo Slovenijo) Zdravko Počivalšek je v odgovor dejal, da bi morali vprašanje nasloviti na Kanglerja. “Kolikor sem slišal, je objavil sliko enega od volivcev, ki je po volitvah naredil to, kar ne bi smel,” je še dejal Počivalšek.

Komentari

Vaš komentar