Kdaj lahko spet pričakujemo višje temperature

Slovenija 21. Jul 202408:35 0 komentarjev
Vreme, sonce
Foto: BOBO

Po koncu vročinskega vala bodo ta teden – vsaj v prvi polovici – še vztrajale nekoliko zmernejše temperature. Konec prihodnjega tedna pa je pričakovati ponoven dvig.

Konec tedna se je končal dolg trajajoči vročinski val. Slovenijo so zajela močna neurja z vetrom, ponekod so zaradi tega težave povzročale meteorne vode.

Nekoliko nižje temperature, kot smo jih bili vajeni zadnje tedne, bodo vztrajale tudi v prihodnjih dneh. Danes bo čez dan pretežno jasno, popoldne so zlasti na severozahodu možne posamične plohe ali nevihte.

Delno jasno s spremenljivo oblačnostjo bo tudi v ponedeljek. Ni izključena možnost krajevnih ploh in neviht. Najvišje dnevne temperature bodo do 31, na Primorskem do 33 stopinj Celzija, piše Agencija RS za okolje.

V torek bo sprva precej jasno. Popoldne bo spremenljivo oblačno, pojavljale se bodo krajevne plohe in nevihte, ki se bo nadaljevale v večer. Tudi v sredo bo nestanovitno vreme z občasnimi krajevnimi padavinami, popoldne se bo postopno delno zjasnilo. Nekoliko hladneje bo. Marsikje vsaj v prvi polovici prihodnjega tedna temperature ne bodo presegle 30 stopinj Celzija.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!