KFC po skoraj dveh mesecih le pridobil uporabno dovoljenje

Slovenija 22. Avg 202405:19 8 komentarjev
KFC
Foto: Foto: Jan Gregorc/N1

Restavracija KFC v Ljubljani je prejšnji teden pridobila uporabno dovoljenje, brez katerega je obratovala vse od svojega junijskega odprtja.

Pred dobrim tednom smo na N1 objavili prispevek o restavraciji s hitro hrano KFC na Tržaški cesti v Ljubljani – natančneje, kako z gnečo, prometnimi prekrški in hrupom razburja okoliške prebivalce.

Restavracija, ki se je odprla konec junija, je tako slaba dva meseca obratovala brez uporabnega dovoljenja. V praksi to pomeni, da restavracija objekta ne bi smela uporabljati za izvajanje gostinske dejavnosti. Prijavo, da KFC obratuje brez ustreznih dovoljenj, je dobil tudi pristojni inšpektorat za naravne vire in prostor, ki pa inšpekcije še ni uvedel.

Kot kaže, mu je tudi ne bo treba. Na ljubljanski upravni enoti, pristojni za izdajo dovoljenj, so za N1 namreč potrdili, da je KFC 13. avgusta le pridobil potrebno uporabno dovoljenje. “Prav tako potrjujemo, da je KFC oziroma investitor vložil vlogo za spremembo namembnosti iz banke, ki naj bi bila tam prvotno, v gostinsko dejavnost in potem tudi pridobil pripadajoče gradbeno dovoljenje zanjo,” so še pojasnili.

Prvotno naj bi na mestu KFC namreč stala banka, zaradi česar ob restavraciji tudi ni zadostnega števila parkirnih mest. To je obenem tudi del razloga za mnoge od prometnih prekrškov, ki vplivajo na stanovalce, živeče na Tržaški in bližnjih ulicah.

S KFC smo večkrat skušali vzpostaviti stik tudi na N1. Vprašali smo jih, kako odgovarjajo na očitke okoliških stanovalcev in kaj bodo naredili, da to odpravijo. Odgovorov na naša vprašanja doslej še nismo prejeli.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje