Kje je julija v Sloveniji padlo največ dežja in kje najmanj

Slovenija 30. Jul 202410:23 0 komentarjev
dež v ljubljani
Foto: Žiga Živulovič jr./BOBO

Marsikje na severu države je julija padla povprečna ali celo nadpovprečna količina dežja. Medtem je na Primorskem in na jugovzhodu države padavinski primanjkljaj že velik.

“Julij se počasi zaključuje, slika izmerjenih padavin na območju Slovenije pa je barvno zelo raznolika,” so zapisali na agenciji za okolje (Arso). Medtem ko je marsikje na severu padla povprečna ali celo nadpovprečna količina dežja, pa je na Primorskem in na jugovzhodu države padavinski primanjkljaj že velik. Na Primorskem občasna burja še dodatno suši tla, so zapisali.

Močnejše nevihte so sicer državo zajele tudi minuli konec tedna, ko je nevihtna linija za seboj pustila poplavljene ceste, zalite kleti, polomljena drevesa, odkrite hiše in zasute ceste. Najhuje je bilo spet na Koroškem, škodo pa so nevihte povzročile tudi v Zasavju, na Gorenjskem, Štajerskem in Dolenjskem. Zopet je zasulo tudi pot in strugo pod slapom Rinka.

Današnji dan bo suh. Najvišje dnevne temperature bodo od 27 do 30, na Primorskem do 32 stopinj Celzija. V sredo popoldne ali zvečer lahko na severu nastane kakšna ploha ali nevihta. Najnižje jutranje temperature bodo od 13 do 19, najvišje dnevne od 30 do 33 stopinj Celzija.

V četrtek in petek pa bodo plohe in nevihte spet pogostejše po vsej Sloveniji.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!