Kje se lahko cepite na današnjo nedeljo? Janssena ponekod zmanjkalo

Koronavirus 19. Sep 202109:45 > 12:28 3 komentarji
Pfizerjevo cepivo kot cepivo za otroke
Carlos Osorio/REUTERS

V več zdravstvenih domovih po državi se lahko cepite tudi na današnjo nedeljo. Cepiva Janssen, pri katerem je potreben le en odmerek, je v več cepilnih centrih zmanjkalo, lahko pa izbirate med drugimi cepivi. Dobavo novih 21 tisoč odmerkov Janssena pristojni napovedujejo za sredino prihodnjega tedna.

Zaradi povečanega zanimanja za cepljenje bodo številni cepilni centri odprti tudi danes:

Cepivo Janssen je sicer zelo priljubljeno, saj je zanj potreben zgolj en odmerek. Toda kot kažejo raziskave iz tujine, zaščita pred boleznijo pri tem cepivu ni najboljša. Več o cepivu Janssen si lahko preberete v članku J & J: en odmerek vas v trenutku odreši težav s PCT, kaj pa zaščita?

O tem, kako učinkovita so različna cepiva proti prevladujoči delta različici in kakšni so njihovi stranski učinki, pa smo pisali v članku S čim se cepiti v času delte.

Kot je prejšnji teden v naši oddaji N1 STUDIO povedal nacionalni koordinator za logistiko cepljenja Jelko Kacin, so bile dobave cepiva Janssen po Evropi dlje časa motene. Novo pošiljko z 21 tisoč odmerki pričakujejo v sredo, cepilni centri bi jo tako dobili v četrtek. “Nekatere države, ki ne cepijo več z Janssenom, solidarnostno to cepivo odstopijo drugim. V naslednjih tednih in mesecih bo tudi tega cepiva dovolj,” je povedal Kacin.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje