Komunala Trbovlje ovadila nekdanje vodstvo, med ovadenimi tudi funkcionar SD

Slovenija 27. Sep 202308:35 > 15:28 0 komentarjev
Komunala Trbovlje

Vodstvo Javnega podjetja Komunala Trbovlje je ovadilo nekdanje vodstvo družbe zaradi poslovanja v obdobju od 2017 do 2020. "Med ovadenimi so člani nekdanjega vodstva, med drugim visoki funkcionar stranke SD," so sporočili iz komunalnega podjetja Trbovlje. Odzval se je tudi nekdanji direktor Milan Žnidaršič, ki je v omenjenem obdobju vodil komunalo.

Javno podjetje Komunala Trbovlje je na podlagi sklepa nadzornega sveta naročilo revizijo poslovanja med letoma 2017 in 2020 “s poudarkom na postopkih oddaje javnih naročil in s tem povezano vlogo in odgovornostjo posameznih direktorjev in posameznih nadzornih svetov”.

Po njihovih besedah je preiskava poslovanja nakazala na nekatere zaključke, za katere obstaja sum kaznivega dejanja. “Med ovadenimi osebami so člani nekdanjega vodstva, med drugim visoki funkcionar stranke SD,” so sporočili iz komunalnega podjetja Trbovlje.

Komunalo je v omenjenem obdobju vodil Milan Žnidaršič.

Trenutno jo vodi Igor Glušič, ki je za N1 pojasnil, da je zadeva predana pristojnim organom. “Verjamem, da bo sprožena temeljita preiskava s strani pristojnih organov,” je še povedal Glušič.

Žnidaršič: V času vodenja komunale sem bil deležen številnih diskretacij

Žnidaršič je v daljšem odzivu zapisal, da je bil v svojem 23 letnem vodenju komunale deležen številnih diskretacij, “ki so večinoma prišle s strani tistih, ki zaradi takšnih ali drugačnih razlogov v ospredje niso postavili razvoj Komunale v Trbovljah kot sodobne, učinkovite in k potrebam ljudi usmerjene službe, temveč so v podjetju videli predvsem priložnost za uresničitev svojih osebnih, tudi političnih interesov”.

Po njegovih besedah se tudi zdaj dozdeva, da “so osebni in politični interesi del agende tistih, ki želijo z diskreditacijami, tudi politizacijo ter pavšalnimi in izkrivljenimi tezami posegati na področja dela trboveljske komunale, da bo to koristilo njihovim, ne pa interesom podjetja ter občank in občanov”.

Žnidaršič je član nadzornega sveta komunale Trbovlje, dodal pa je, da nikoli ni skrival, da je tudi član stranke SD že pet desetletij.

“O dejstvu, da moja strankarska izkaznica nima nikakršne veze z mojim delom, ki sem 23 let opravljal kot direktor trboveljske komunale, pričajo rezultati, ki jih ne morejo izničiti še tako pritlehna namigovanja o nečem, kar se domneva. Vedno pa sem pripravljen sprejeti odgovornost za posledice svojih ravnanj, v kolikor bi pristojni organi ugotovili, da so bila ta v nasprotju z zakonom ali sprejetimi cilji podjetja v javnem interesu,” je zapisal.

Domnevne nepravilnosti vidi kot blatenje njegovega imena in dela njegovih sodelavcev na trboveljski komunali. Na občinski seji bo kot mestni svetnik pozval vse, ki so ga ovadili, da prijavo podkrepijo z dokazi in “pojasnijo, zakaj ovadbe in na podlagi česa si lahko privoščijo javno diskreditacijo ter politizacijo”.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!