Konec tedna prihaja vremenska motnja: poletno vzdušje bodo pretrgale nevihte

Slovenija 25. Jul 202413:16 2 komentarja
Poletna nevihta.
Poletna nevihta. Fotografija je simbolična (Foto: PROFIMEDIA)

Pred nami je nekaj zelo lepih poletnih dni, ki jih bo konec tedna pretrgalo nevihtno vreme. V nedeljo bo državo zajela vremenska motnja.

Nad Islandijo in Britanskim otočjem je nastala vremenska motnja, ki bo konec tedna zajela tudi naše kraje.

Do nedelje bo vreme nad Slovenijo vsak dan bolj poletno. “Pred nami so jasni, sončni dnevi, vsak dan bo za stopinjo bolj toplo,” je za N1 povedala meteorologinja na agenciji za okolje Veronika Hladnik Zakotnik. V nedeljo čez dan se bodo temperature dvignile tudi do 36 stopinj Celzija, a bodo že popoldne poletno vzdušje pretrgale nevihte.

Največja verjetnost za nastanek neviht bo v severnem delu države. “Kako močne bodo, je težko točno napovedati, ker je do takrat še kar nekaj dni,” je dodala meteorologinja. Nevihte bi lahko vztrajale do ponedeljkovega jutra, posamezne plohe pa so možne tudi v ponedeljek dopoldne.

Kljub nevihtam ohladitve ni na vidiku. “Ohladilo se bo za nekaj stopinj, v ponedeljek čez dan bo okoli 30 stopinj Celzija, lahko bo nekoliko bolj oblačno,” je razložila Hladnik Zakotnik. “Šlo bo za kratek dogodek, ki po trenutnih napovedih ne bo zelo intenziven,” je zaključila.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje