Konec tedna sprememba vremena: kaj napoveduje meteorolog

Slovenija 26. Avg 202410:23 0 komentarjev
Nevihtni oblaki, Slovenija
Foto: Bobo

Slovenijo je včerajšnje nevihtno dogajanje zgrešilo, a verjetnost za nastanek neviht vztraja tudi danes in jutri. Temperature bodo vztrajale pri tridesetici. Kdaj lahko pričakujemo konec poletja?

Hladna fronta, ki bi morala po napovedih včeraj zajeti tudi Slovenijo, se je premaknila nekoliko severneje, nad državo pa popoldne in zvečer ni bilo niti ene nevihte.

“Včeraj so bile nevihte blizu, a Slovenije niso zajele. Nekaj jih je bilo na severu Italije, večina pa v Avstriji, predvsem na avstrijskem Koroškem,” so za N1 pojasnili na agenciji za okolje (Arso).

Bi pa lahko nad Slovenijo zagrmelo danes in jutri, saj zaradi dotoka vlažnega zraka z vzhoda in hladnega zraka z zahoda še vedno vztraja povečana možnost za nastanek neviht.

Glavnina nevihtnega dogajanja bo tudi danes in jutri vztrajala nad Avstrijo in severno Italijo.

Kljub prihodu nekoliko hladnejšega zraka ohladitve v prihajajočih dneh ni na vidiku. Danes bodo najvišje dnevne temperature med 24 in 29 stopinj Celzija, na Primorskem bodo izmerili do 33 stopinj.

Še nekoliko topleje bo v drugi polovici tedna, ko se bodo tudi v osrednji Sloveniji temperature povzpele nad 30 stopinj Celzija. Od srede do petka bo verjetnost za nastanek neviht majhna.

Po trenutnih napovedih manjša ohladitev prihaja v nedeljo. “Poletje se bo, kot kaže, zaključilo 31. avgusta, saj napovedi za 1. september kažejo, da bo temperatura zanihala navzdol,” še pravijo meteorologi.

BONUS VIDEO:

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!