Konec vročinskega vala: kolikšne bodo temperature ta konec tedna

Slovenija 20. Jul 202406:34 1 komentar
dež, padavine
Bobo: Bor Slana/BOBO

Po daljšem vročinskem valu so ponoči večji del Slovenije zajele nevihte z nalivi, ozračje pa se je ohladilo.

Ponoči so se po večjem delu Slovenije razširile nevihte z močnimi nalivi. Ozračje pa se je po daljšem obdobju zelo visokih temperatur ohladilo. Najvišje dnevne temperature bodo danes tako od 21 do 26, na Primorskem okoli 30 stopinj Celzija.

Zjutraj in dopoldne se bodo ob nevihtah še pojavljali močnejši nalivi, opozarja Agencija RS za okolje (Arso).  Čez dan bodo padavine postopno ponehale, proti večeru se bo jasnilo. Ponekod bo pihal veter vzhodnih smeri, na Primorskem šibka burja, so še zapisali na Arso.

V nedeljo spet topleje

V nedeljo bo spet topleje. Popoldne ali proti večeru bo na severozahodu nastala kakšna nevihta. Najnižje jutranje temperature bodo od 15 do 19, v Zgornjesavski dolini okoli 12, najvišje dnevne pa od 27 do 31 stopinj Celzija.

V ponedeljek in torek bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo, popoldne bodo nastajale krajevne plohe in nevihte.

Nad Britanskim otočjem in severnim morjem je ciklonsko območje. Hladna fronta se nahaja nad zahodno Evropo. Nad našim območjem je višinska dolina, z njo bo nad naše območje prehodno dotekal vlažen in tudi hladnejši zrak.

Kako bo v sosednjih pokrajinah

Danes bo v krajih zahodno od nas sončno, drugod pa spremenljivo oblačno s pogostimi plohami in nevihtami. Ob Jadranu bo zapihala šibka do zmerna burja.

Jutri bo precej jasno z nekaj plitve kopaste oblačnosti v Alpah, kjer so možne posamezne plohe ali nevihte. Proti večeru bo nekaj neviht nastalo tudi v Furlaniji-Julijski krajini, so že zapisali na spletnih straneh Arso.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje