Kranjski policisti ujeli serijskega vlomilca

Črna kronika 18. Sep 202416:01 0 komentarjev
Drzne tatvine
Foto: PROFIMEDIA

Kranjski policisti so ujeli serijskega vlomilca na območju Kranja. V enem od primerov je oškodovanka stekla za moškim, ki pa jo je nato udaril v obraz. Utrpela je lažje poškodbe.

Kranjski policisti so bili v ponedeljek dopoldne obveščeni o več vlomih na območju Kranja.

Ugotovili so, da je vlamljal 43-letni moški iz Kranja, sicer državljan Bosne in Hercegovine.

Policisti utemeljeno sumijo, da je moški v ponedeljek zjutraj okoli 9. ure vlomil v stanovanje in ukradel denar, mobilni telefon, ročno uro, nakit in ostale predmete. Nato se je odpravil do spalnice, a je tam zagledal spečo lastnico, ki se je medtem prebudila. Stekla je za vlomilcem, ki jo je nato udaril v obraz, nato pa zbežal neznano kam. Ženska je utrpela lažje poškodbe, z reševalnim vozilom so jo prepeljali v bližnjo zdravstveno ustanovo.

43-letnik je s kaznivimi dejanji nadaljeval, vlomil je še v tri stanovanja. V enem primeru je iz stanovanja ukradel prenosni računalnik, dokumente, mobilni telefon in ostale predmete ter lastnike oškodoval za pet tisoč evrov. V drugem je med vlomom zagledal občana, se prestrašil in zbežal. V tretjem pa je skušal vlomiti, a mu to ni uspelo.

Policija je ukradene predmete vrnila lastnikom. Storilca so pridržali, v torek je stopil pred preiskovalno sodnico na okrožnem sodišču v Kranju, ki je zanj odredila pripor.

Policisti nadaljujejo zbiranje obvestil o morebitnih drugih kaznivih dejanjih, ki bi jih lahko omenjeni storil. O vsem bodo obveščali pristojno državno tožilstvo. Storilec je utemeljeno osumljen kaznivega dejanja roparske tatvine, za kar je predvidena kazen zapora od enega do 10 let. Osumljen je tudi kaznivega dejanja velike tatvine, za to je predvidena zaporna kazen do pet let.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!