Lažni preplah v ljubljanski Ikei: zaradi pregrevanja črpalke sprožili evakuacijo

Slovenija 06. Jul 202415:49 0 komentarjev
Ikea
Foto: Žiga Živulović jr./BOBO

V ljubljanski trgovini s pohištvom Ikea se je v soboto sprožil požarni alarm, zaradi katerega so začeli evakuacijo kupcev. A šlo je za lažni preplah.

Po družbenem omrežju X so v soboto zakrožile govorice o požaru v trgovini s pohištvom Ikea v Ljubljani in evakuaciji kupcev. Kot so za N1 v soboto povedali na Policijski upravi (PU) Ljubljana, pa v priljubljeni trgovini ni gorelo.

Nenačrtovana evakuacija se je namreč zgodila zaradi pregrevanja črpalke v tehničnem prostoru, pa so dan po dogodku za N1 pojasnili pri ekipi podjetja Ikea. “Sprožili so se alarmi, kar je povzročilo takojšnjo evakuacijo, da bi zagotovili varnost zaposlenih in kupcev,” so zapisali in dodali, da je bila evakuacija izvedena hitro in učinkovito ter da nihče ni bil poškodovan.

Trgovina je bila po navedbah predstavnikov Ikee evakuirana približno pol ure. V tem času je tehnična ekipa poslovalnice ocenila situacijo in jo rešila. Ko so potrdili, da ni nobene nadaljnje nevarnosti, so v trgovini nadaljevali z normalnim delovanjem.

Po navedbah PU Ljubljana posredovanje gasilcev ni bilo potrebno.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!