Ljubljanski avtobusi bodo po novem vozili tudi do Domžal

Slovenija 27. Sep 202414:25 0 komentarjev
Avtobus LPP do Domžal
Foto: Nik Rovan

Z oktobrom bodo avtobusi Ljubljanskega potniškega prometa začeli voziti tudi do Domžal. Novi integrirani liniji bosta z Domžalami povezali Bežigrad, Dragomelj, Ježico in Beričevo.

Z oktobrom bodo avtobusi Ljubljanskega potniškega prometa (LPP) začeli voziti tudi do Domžal.

Novi integrirani liniji 12 D in 21 D bosta z Domžalami povezali Bežigrad, Dragomelj, Ježico in Beričevo.

Kot navajajo na Mestni občini Ljubljana (Mol), bo linija 12 D občutno skrajšala pot med Domžalami in Ljubljano, kar predstavlja pomembno prednost za dnevne migrante, linija 21 D pa bo povečala dostopnost predvsem za prebivalce Ihana, saj bo omogočila hitrejšo povezavo do Ljubljane ter nato prestop na druge linije mestnih avtobusov.

Na obeh integriranih linijah bo uveden conski sistem, ki je že uveljavljen na vseh drugih integriranih linijah LPP. Dragomelj in Beričevo bosta uvrščena v cono 1 in bo vožnja stala 1,3 evra, ostalo območje občine Domžale pa bo uvrščeno v cono 2, vožnja bo stala 2,1 evra.

Več informacij o spremembah in poteku novih linij ter načinu plačevanja voženj je dostopnih na spletni strani javnega podjetja LPP.

Kaj se spreminja na drugih linijah?

Zaradi uvedbe novih linij so na LPP nekoliko spremenili obstoječi liniji 12 in 21.

Linijo 12 bo nadomestila linija 24 (BTC–Atlantis–Vevče–Žale), ki bo podaljšana z vključitvijo dela trase linije 12 do Žal z obračališčem na Štajerski cesti pri stadionu Stožice. Poleg tega bo linija obiskovalcem in zaposlenim v BTC City omogočila, da vozila pustijo na parkirišču P+R Stožice in se z avtobusom pripeljejo do severnega dela nakupovalnega središča BTC City in nazaj.

Linijo 21, ki povezuje Dunajsko cesto z Gameljnami in poteka skozi zgornje Črnuče (Cesta Ceneta Štuparja), bo nadomestila linija 28, ki bo potekala na relaciji Črnuče–Gameljne–Črnuče.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!