Ljubljanski maraton: ali bo vreme tekačem naklonjeno?

Slovenija 17. Okt 202405:13 0 komentarjev
Ljubljanski maraton
Ljubljanski maraton, iz arhiva (Foto: Daša Žumer/BOBO)

Še malo nas loči od Ljubljanskega maratona, za tekače pa je poleg fizične pripravljenosti na izziv pomembno tudi, kakšno bo vreme.

Čez nekaj dni bo v prestolnici potekal Ljubljanski maraton, zato smo preverili, ali bodo tekači v soboto in nedeljo tekli po suhem ali mokrem in kakšne bodo temperature.

Dežurni meteorolog na agenciji za okolje Andrej Velkavrh je za N1 pojasnil, da konec tedna dežja ne bo. “V soboto bo še precej oblačno, ampak suho. V noči na nedeljo se bo zjasnilo,” je napovedal. V skrajnem primeru se bo v nedeljo v Ljubljanski kotlini še lahko zadrževala megla, a se bo čez dan razkadila. “V nedeljo čez dan torej pričakujemo sonce,” je povzel.

Čeprav v soboto sonca ne bo na spregled, bo nekoliko toplejša od nedelje. Termometri v Ljubljani bodo zjutraj pokazali 12 stopinj Celzija. Čez dan se bodo temperature dvignile do 16 stopinj.

“Vsekakor bo nedeljsko jutro hladnejše zaradi jasnine,” je nadaljeval Velkavrh. Zjutraj bo le okoli osem stopinj Celzija, dnevne temperature bodo podobne sobotnim. “V redu bo. Ne bo prevroče za tek,” se je še pošalil.

Kako vam je všeč N1? Kaj bi izboljšali?

Dragi bralci in bralke, pomagajte nam izboljšati N1. Kaj pogrešate, kaj vam je všeč, česa ne marate? Pripravili smo kratko anketo o zadovoljstvu bralcev, reševanje traja približno pet minut, anketa pa je anonimna. Povezava do ankete: https://n1slovenija.1ka.si/raziskava-branosti

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!