Logar: Svetovalna skupina podpira obvezno cepljenje za starejše od 50 let

Koronavirus 28. Dec 202120:00 > 20:28 13 komentarjev
Vodja strokovne skupine Mateja Logar
Žiga Živulović jr./BOBO

Vodja svetovalne skupine za covid pri ministrstvu za zdravje Mateja Logar je poudarila, da podpirajo obvezno cepljenje proti covidu za starejše od 50 let in tiste, ki imajo pridružene bolezni.

“Svetovalna skupina je že pred več meseci povedala, da strokovno podpiramo obvezno cepljenje predvsem pri starejših od 50 let in tistih, ki imajo pridružene bolezni, saj so to tisti, ki najpogosteje prihajajo v bolnišnice. Tukaj je definitivno, strokovno gledano, povsem upravičena odločitev za obvezno cepljenje,” je v izjavi za medije povedala Logar. Predlog je bil sicer na mizi že pred meseci, o tem pa se po njenih besedah znova pogovarjajo na vsakem sestanku.

Vodja svetovalne skupine za cepljenje Bojana Beović je za TV Slovenija dodala: “Morda bi bilo za nas, državo, ki je navajena obveznega cepljenja, smiselno tudi covidno cepivo uvesti na tak način, kot imamo uvedena otroška cepljenja. Dejansko četrtega vala v bolnišnicah, vseh teh intenzivnih terapij, smrti, ne bi imeli, če bi imeli bistveno več ljudi cepljenih.”

Predsednik Borut Pahor je v včerajšnjem pogovoru za Radio Slovenija povedal, da se bo v primeru, če bo stroka predlagala politiki, da je obvezno cepljenje proti covidu edina prava smer za končanje zdravstvene krize, za to zavzel tudi osebno.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje