Med begom mladoletnika občani v Kočevju napadli policiste, štirje ovadeni

Slovenija 12. Avg 202408:41 28 komentarjev
Policijsko vozilo
Foto: Žiga Živulović jr./BOBO

V Kočevju je policija med kontrolo prometa želela ustaviti avtomobil, ki ga je vozil mladoletnik. Policisti so ga pridržali, nato pa je do njih prišlo večje število občanov. Z udarci, odrivanjem in grožnjami so želeli preprečiti, da bi mladoletnika prijeli. Ena od občank je nato v policijski avtomobil vrgla kamen. Dva policista sta lažje poškodovana. Policija bo ovadila štiri osumljence.

V nedeljo okoli 20. ure so policisti med kontrolo prometa v Kočevju želeli ustaviti voznika avtomobila, ki kljub znakom policistov ni ustavil in je vožnjo nadaljeval.

Voznik in njegov sopotnik sta vozilo po krajši vožnji nato ustavila na travniku in s kraja zbežala. Policisti so mladoletnega voznika prijeli, pri tem pa je do njih prišlo večje število občanov, ki so z udarci, odrivanjem in grožnjami policistom želeli preprečiti navedeno prijetje.

Med postopkom so nato odvzeli prostost trem osumljencem, ki so sodelovali pri izvršitvi kaznivega dejanja. Prav tako je med postopkom ena osumljenka v policijski avtomobil vrgla kamen in ga poškodovala. V postopku sta bila dva policista lažje poškodovana. Zoper vse štiri osumljence bo podana kazenska ovadba zaradi suma izvršitve kaznivega dejanja preprečitve uradnega dejanja ali maščevanja uradni osebi in poškodovanja tuje stvari. Prav tako je bilo zaseženo vozilo mladoletnemu vozniku, zoper njega pa bo podan obdolžilni predlog na pristojno sodišče in kazenska ovadba zaradi suma storitve kaznivega dejanja preprečitve uradnega dejanja ali maščevanja uradni osebi, so sporočili z ljubljanske policijske uprave.

Policisti še nadaljujejo zbiranje obvestil in ugotavljanje identitete drugih oseb, ki so bile udeležene pri izvršitvi kaznivega dejanja.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje