Poškodba Italijanke pri Kaninu, pod Grmado plezalka padla 20 metrov globoko

Črna kronika 30. Avg 202417:11 > 19:12 0 komentarjev
Reševanje v gorah
Reševanje v gorah - simbolična fotografija (Foto: Letalska policijska enota)

Na območju Kanina se je poškodovala italijanska plezalka. Ta je plezala skupaj z možem, med spuščanjem pa se ji je izpulil klin, zato je padla, zanihala in udarila ob skale. Še ena plezalka se je poškodovala pod Grmado. Med plezanjem je padla okoli 20 metrov v globino.

Danes okoli 14. ure se je na območju Kanina zgodila gorska nesreča. Po do zdaj zbranih podatkih sta se 60-letna ženska in 62-letni moški, oba italijanska državljana, spuščala po vrveh iz Prestreljenika proti planinski poti – gre za 2.499 metrov visoko goro v osrčju Kaninskega pogorja v zahodnem delu Julijskih Alp ob italijansko-slovenski državni meji.

Kot so sporočili s Policijske uprave Nova Gorica, se je prvi spuščal 62-letni moški, za njim pa še njegova 60-letna žena. V določenem trenutku se je zgornji klin izpulil, zato je 60-letnica padla, zanihala na vrvi ter pri tem udarila ob skale.

Plezalka si je ob udarcu poškodovala nogo, hrbet in vrat. Na kraju nesreče so jo oskrbeli reševalci in jo s policijskim helikopterjem prepeljali na nadaljnje zdravljenje v UKC Ljubljana. O nesreči bodo policisti obvestili tudi pristojne pravosodne organe.

Med plezanjem pod Grmado padla 20 metrov globoko

Popoldne, okoli 15.30, je na Vikrčah v športnem plezališču Turnc pod šmarnogorsko Grmado v občini Medvode plezalka med plezanjem padla okoli 20 metrov v globino. Prepeljali so jo v ljubljanski klinični center, v svojem dnevnem biltenu piše center za obveščanje.

Na kraju so jo oskrbeli reševalci nujne medicinske pomoči Ljubljana in gorski reševalci gorske reševalne službe Ljubljana.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!